Tryghed og klarhed for brugerne af Støberiet
Debat Kære bekymrede brugere og borgere for aktivitetsstedet Støberiet.

På mødet i Social- og Sundhedsudvalget den 6. november behandler vi sagen om Støberiets fremtidige organisering og placering. Vi skal også tage beslutning om en tidsplan. Det ligger dog fast, at Støberiet skal flytte, da de nuværende lokaler skal have anden anvendelse.

Jeg er bekendt med, at der i denne tid har været mange synspunkter og bekymringer. Selv har jeg sammen med borgmester Jesper Würtzen deltaget i et møde på Støberiet. Her har jeg talt med mange af jer brugere. Jeres synspunkter har stor betydning for os, og vi vil også sikre, at der i den kommende tid, som vi lovede, vil ske en inddragelse af jer som brugere af Støberiet. Det vil alt sammen indgå i de beslutninger vi vil og er nødt til at træffe i Social- og Sundhedsudvalget.

Vi lægger os i selen for at træffe så god en beslutning for alle parter som muligt. Vi er opmærksomme på, at der snarest skal skabes tryghed og klarhed for brugerne af Støberiet.

Inden længe har vi også det første møde i det nye og helt unikke Psykiatriråd i Ballerup Kommune. Det er den 30. oktober, og her vil der blive givet en foreløbig orientering i overskrifter om den fremtidige organisering af Støberiet.

Her vil rådet få mulighed for at komme med kommentarer og synspunkter, som kan indgå i den kommende beslutning om Støberiet i Social- og Sundhedsudvalget.

Det er aftalt med administrationen i Ballerup Kommune, at der i Støberiet bliver hængt opslag op med de vigtigste datoer og andre relevante ting vedrørende Støberiets fremtid.

Det er mit store ønske, at man fortsat skal opleve tryghed og omsorgsfuldhed, når man er borger med psykisk sygdom og bor her i vores kommune.

5 kommentarer om “Tryghed og klarhed for brugerne af Støberiet”

 1. Daniel Thillerup siger:

  Man kan ikke rykke et hus sammen for at spare penge og give bedere service , når det handler om udsatte borgere og stofmisbrugere, i aner ikke den fjerneste meter om det.

  Jeg har tidligere skrevet til jer omkring situationen, og at i burde finde et lokale i byen, for der vil være færre brugere der vil bruge støberiet.

  Udover det har i jo sløset med kommunens øknomi, og udover det så har i råd til at renovere kommunen indevendig, selvom det er to forskellige kasser af økonomi.

  Derfor ser jeg stadig det er en uansvarlig øknomi i laver.

  I burde seriøst skamme jer og have dårlig smag i munden til jer som har stem ja til sætte udsatte borgere sammen med misbrugere, i har ikke udannelse til at forstå jer i den slags.

  Tag jer nu lidt sammen kære venner

  og Jesper og Lolan . !!!!

 2. Gitte Kluk siger:

  Hej Daniel og Ballerup kommune
  Jeg er mor til en mange årig bruger af Støberiet, som er meget frustreret over det der sker, det sidste nye er at man deler støberiet op i to dele, den en del bliver flytte over på parkskolen og den anden del sammen med misbrugere, hvordan tror i at en autist eller en der har det svært i forvejen har det med dette, samtidig fyrer man alle pædagoger og mennesker der er knyttet til værestedet og vil bruge frivillige som ikke har forstand på dem der kommer der,

  Ballerup kommune praler ellers med at man tager sig godt at borgerne i kommunen, dette er bestem ikke tilfældet for brugerne af støberiet, som i forvejen har brug for støtte og vejledning i deres hverdag, jeg syntes at I skulle skamme jer, at tage alt fra denne del af borgerne, man kan finde ud af at bruge penge må alt muligt andet ligegyldigt, et grimt kunstværk i Hede parken f.eks.. jeg er en bekymret mor til en bruger af støberiet som har brugt det som et ståsted i sin hverdag som mange gange er svær og kan være ensomt, at man kan behandle Asperger autister og andre der har forskellige dianoser på denne måde, føj jeg skammer over kommunen og jeg er parat til gå til de offentlige medier og fortælle denne historie, de små midler der skal bruges til at lade støberiet køre som det skal kan sikkert findes, hvis det er fordi at der nogle støtte personer der ikke laver det de skal så find nogle andre.

  jeg vil gå videre med historien til det offentlige for når jeg ser på min søn og den frustration han har bliver jeg meget gal.

 3. Daniel Thillerup siger:

  Gitte Kluk jeg tror vi har mødtes med hinanden før, jeg er enig med dig at det er den rene vanvid, som de vil udsætte udsatte borgere for.

  Økonomisk har kommunen ikke været god til de udsatte borgere, i den tid det her med støberiet har stået på.
  Blandt andet som du selv nævner med at købe kunst og andet.

  Disse penge kunne været brugt til støberiet eksempelvis, eller forbedring af ældreplejen m.m.

  Jeg er kedaf at høre om dine forhold til med dine børn, jeg mener heller ikke det er acceptabelt, den måde som kommunen brugere økonomien, eller i det hele taget den måde de behandler deres udsatte borgere på.

  Jeg kan os godt forstå dine frustationer, jeg vil dog anbefale dig at vente lidt med at gå til medierne med det, for at se hvad øvrige og politikere svare, i forhold til sagen.

  Mvh Daniel

  1. Gitte Kluk siger:

   Hej Daniel
   Selvfølgelig venter jeg med at gå til det offentlige, men jeg tror desværre ikke de kære politikkere kommer på andre tanker. Hvad det økonomiske angår betaler brugerne selv for mad og kaffe, så det kommunen står for er lokaler, løn, el og vand.
   Lolan skriver det er mit store ønske, at man fortsat skal opleve tryghed og omsorgsfuldhed, når man er borger med psykisk sygdom og bor her i vores kommune, det er jo ikke tilfældet det er en rigtig god idé at kommunen sætter sig ind i hvad det vil sige at leve som Asperger autist.

 4. Daniel Thillerup siger:

  Politikkerne kender min måde at reagere og er ret sikker på de ikke ønsker det.

  De kender mig fra alle type slags sager. Lad os vente og se om de har hørt på vores meninger, som de påtager sig at de gør,

  Jeg har tidligere skrevet at det er en dårlig ide fordi personalet der har med misbrugere at gøre, er ikke gearet eller udannet til en borger der er er syg, som skulle få et nedbrud og skal måske indlægges.

  En situation kan opstå som de ikke kan forsvare sig selv over for, når det drejer sig om misbrugere og syge borgere.

  Jeg har selv som tidligere nævt det at det er ikke muligt at eksistere under samme tag som misbrugere og syge borgere , på et sted. Jeg har selv boet et sted hvor misbrugere og syge borgere ikke kunne håndteres af personalet.

  Der kontaktede personalet politiet, for at hente den syge borger.

  Det som Lolan skriver med tryghed osv passer jo ikke med de paner som de har for støberiet.
  Derfor modsiger hun jo sig selv og sin politik.

  Men jeg kan i øvrigt hilse dig at sige at jeg er fuldkommen enig med dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *