Prøv kræfter med skydning
Ballerup-Skytter-copy.jpg
Ballerup Skytteforening slår dørene op for alle interesserede på Skydesportens Dag på lørdag. Foto: privatfoto
Skydning Oplev stemningen på skydebanen og få en smagsprøve på, hvad det vil sige at skyde med et rigtigt våben. Lørdag den 13. oktober klokken 10 til 15 åbner Ballerup Skytteforening dørene for alle interesserede til Skydesportens Dag.

Det sker på foreningens baner på Tapeten, Magleparken 5 i Ballerup.

Der står værter fra klubben klar til at tage imod både børn og voksne, og instruktørerne giver en introduktion, så alle kan være med.

»Vi vil gerne vise, at skydning er en spændende idræt. Og så er det en idræt, hele familien kan samles om, og som kan dyrkes på tværs af generationer,« siger Tobias Volck Hybholt fra Ballerup Skytteforening.

Hvis man ser mange actionfilm eller spiller skydespil, kan man godt få idéen om, at skydning bare handler om at »plaffe« løs – og at det er farligt. Men et par timer på skydebanen vil vise, at skydning er meget andet end det – det er en seriøs sport.

»Skydning er ikke en fysisk sport, men den kan noget mentalt, for i skydning skal du koncentrere dig og holde fokus, og jeg tror, det er utrolig sundt at lægge iPad og mobil væk og geare ned i en travl hverdag. Og det er det, skydning kan,« siger Tobias Volck Hybholt.

Skytteforeningerne tager selvfølgelig sikkerheden meget alvorligt. Og der er klare regler, som gælder for alle på en skydebane. Blandt andet skal alle, der vil prøve at skyde til Skydesportens Dag, kunne fremvise billede id-kort eller et sygesikringskort sammen med et andet id-kort for at deltage.

Børn og unge under 15 i følge med en voksen skal blot medbringe sygesikringskort. Aldersgrænsen er otte år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *