Nu kommer der liv i stærekasserne
stærekasseindvigelse_15-2.jpg
Det er flere måneder siden, at ministeren og borgmesteren indviede stærekasserne ved Måløv. Tirsdag sættes de i gang. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Trafik Efter lang ventetid, kommer der nu liv i de permanente ATK-standere, de såkaldte stærekasser, tirsdag

I juni var der stor opstandelse på Måløv Byvej, da transportminister Ole Birk Olesen og Vejdirektoratet indviede de såkaldte ’stærekasser’, altså de permanente ATK-kameraer, der skal få folk til at overholde hastigheden på vejen.

Siden er der ikke sket meget og kasserne har stået uvirksomme hen. Men tirsdag sættes der nu langt om længe gang i kameraerne på de to standere i Måløv, og dermed er der altså permanente risiko for at blive fotograferet, hvis man har foden lidt for tungt på speederen.

Standerne i Måløv er de første der bliver sat i gang, siden følger de øvrige i resten af landet hen over efteråret, når de er blevet testet med politiets IT-systemer.

Ifølge Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling, så vil alle stærekasser komme i brug hen over efteråret.

»Som udgangspunkt er stærekasserne i brug, når de ikke længere er pakket ind i plastic,« siger hun.

Et supplement

Stærekasserne er sat op på strækninger, hvor det vurderes, at der er stor risiko for ulykker og høj fart. Politiet kan desuden stille de mobile fotovogne op, hvor de vurderer, det kan være til gavn for trafiksikkerheden.

»De mobile stærekasser skal ses som et supplement, der giver politiet nye muligheder for at kontrollere fartovertrædelser. Målet er ikke at få flere penge i bødekassen, men at opnå større trafiksikkerhed på de strækninger, hvor vi ved, at der kan være udfordringer på grund af høj fart,« siger transport, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (I).

Under alle omstændigheder er det altså nu, bilisterne skal til at lette speederfoden i det store kryds ved Måløv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *