Jeg føler mig mast, trådt på og værdiløs
Debat Jeg mener, kommunen træder på deres ansatte, fordi de ikke mere anerkender, at de er et tillæg værd.

Et godt samarbejde bunder i tillid og den tillid er brudt. Ballerup Kommune meddelte tilbage i januar, at de ikke ønskede, at pædagoger skulle være lønførende i forhold til sammenlignelige kommuner og det er nu en realitet.

Pædagogerne i Ballerup er sat ned i løn.

For at fastholde og rekruttere gode kompetencer og høj faglighed har kommunen i mange år brystet sig af, at have tilført pædagoglønnen et tillæg, som i den grad har levet op til formålet.

Nu er vi pludselig ikke mere det tillæg værd.
Jeg følger og mærker pædagogernes frustrationer, vrede og ’ked af det hed’, deres utallige forsøg på at forklare de politikere der gider at lytte, hvor værdiløs man føler sig, at det arbejde jeg gjorde i går, kan jeg åbenbart ikke gøre ligeså godt i dag.

Et pædagogisk personale, som igennem mange år, trods utallige nedskæringer har opretholdt en trofast og høj faglighed. Har taget imod, udført og været tro mod kommunens mange koncepter og tiltag, uden mere tid til arbejdet.

I september 2016 vedtog kommunalbestyrelsen “fællesskab for alle – alle i fællesskab” som skulle sikre trivsel, læring og udvikling for børn og unge og som involverede ekstra uddannelse af pædagoger via aftenmøder og øvelser væk fra kerneopgaven, et kærkomment og godt redskab til omkring 13 millioner kroner.

På samme tid besluttede Venstre, DF, Socialdemokraterne m.fl. at indskrive i budgetaftalen for 2016, at pædagoger ikke skulle være lønførende. Ingen argumentation, ingen gode intentioner. Man giver med den ene hånd og tager med den anden.

Jeg vil gerne have, at forhandlingsparterne genoptager forhandlingerne. Mødes og overvejer en anden løsning. Jeg vil gerne have, at I forestiller jer, hvad det er for en følelse, vi sidder med. Jeg vil gerne have noget opbakning til, at vi er vores løn værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *