Hvor er visionerne?
Debat Det er godt at have visioner for byens forretningsliv. Men nogle gange må man spørge sig selv om, hvem der sidder og udtænker visionerne.

Jeg er kommet i besiddelse af en ”marketingundersøgelse” som kommunen har bedt et stort konsulentfirma, COWI A/S, om at udarbejde.

Formålet er at afdække, hvad man kan gøre samt få inspiration til at udvikle detailhandlen i kommunen og som de skriver, afdække om hvorvidt detailhandlen anvender sig af E-handel.

Jeg har selv i hele mit liv, arbejdet med forretning, markedsanalyser opstart af nye virksomheder etc. Jeg ved disse konsulentfirmaer kan være en produktiv partner, hvis og kun hvis, de fra deres kunders side får en klar vision om, hvor man skal hen.

Visionen står i ovenstående, nemlig ’udvikle detailhandlen og se på i hvilket omfang denne for nuværende anvender sig af e-handel’.

Man kommer så op med følgende (dette er det komplette spørgeskema):

1. Hvor er din butik placeret?
2. Hvilken type butik har du?
3. Overvejer du at flytte?
4. Hvordan er p-muligheder?
5. Har du en hjemmeside?
6. Har du ideer til at styrke handelslivet?

Så kan det vel næppe blive mere tyndt. Det her kunne førsteårs handelsskoleelever have lavet med venstre hånd efter en hård fredagscafe.

Jeg kunne godt tænke mig, om byplanlægger Anette Lindegaard Christensen kunne oplyse om prisen for denne ’markedsundersøgelse’.

Mit pænt kvalificerede gæt ligger på mellem 125.000 og 200.000 kroner.

Spørgsmål der på ingen måde afdækker det man vil have undersøgt, nemlig blandt andet om hvorvidt detailhandlende anvender e-handel og hvad der kunne være af behov for en øget handel.

Vi kaster skatteborgernes penge ud i ingenting, fordi vi ikke længere anvender os af folk med indsigt, men efterhånden udelukkende bruger politikere og ansatte stort set uden tidligere berøring med ”virkeligheden”

Men første kriterier for et godt handelsliv er tryghed, og den kan man åbenbart ikke gøre noget ved, så er alt andet ligegyldigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *