Gang i pigebolden
BSF-pigecamp.jpg
Rigtig mange piger var samlet til BSF’s pigecamp i weekenden, hvor der var fokus på både spil og det sociale. Foto: privatfoto
Fodbold BSF har henover sommeren afviklet DBU´s Fodboldskole og Pigeraketten som aktiviteter for alle piger, der har lyst til spille fodbold.

For fodboldskolens vedkommende var det endda 25. gang, at klubben udgjorde rammerne for en uges fodboldtræning og fodboldfællesskab for piger og drenge i alderen 8-15 år. Pigeraketten er et knapt så gammelt, men dog tilbagevendende event i BSF’s pigeafdeling med det formål at give piger uden for fodboldmiljøet mulighed for at prøve kræfter med fodbolden som legetøj og fodboldfællesskabet som et udviklingsrum.

I den seneste måned har BSF´s pigeafdeling så haft fokus på de etablerede pigefodboldspillere i BSF samt samarbejds- og naboklubber.

I efterårsferien var turen så kommet til BSF´s Fodbold Pige Camp, hvor 78 piger på U10-U13 fra i alt 11 forskellige klubber deltog. Efter tre intense dage var det en flok trætte og glade piger, vi sagde farvel til. I de tre dage, som campen varede, trænede pigerne i alders- og niveauinddelte grupper af ca. 12 piger. Grupperne blev trænet af spillere fra BSF U18-DM og 3F-ligatrup, under supervision af trænere fra BSF elite og ungdomsafdeling.

Der var fuldt program alle tre dage fra klokken 9.45 til kl. 16.00 med fokus på de tekniske (og sociale) aspekter ved fodboldspillet. Mandagens træning fokuserede på førsteberøring og pasningsspil, mens tirsdag havde fokus på finter/driblinger og skud på mål. Onsdagens træning kombinerede de forgående dages tematikker i mere kamprelaterede øvelser, inden der blev rundet af med fælles turnering. Udover selve fodboldspillet var der tirsdag oplæg fra BSF 3F-liga spillere om fodboldlivet på et 3F-liga hold og onsdag fortalte Peer Lisdorf om arbejdet på U19 kvindelandsholdet samtidig med, at han, via sin rolle som gæstetræner mandag og onsdag, samlede op på øvelserne under pigecampen – i fællesskab med pigerne.

Bortset fra en masse fodboldspil blev der også skabt nye relationer på tværs af klubberne både på banen og i klubhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *