VM-medaljer til Ballerup-skytter
Skydning-1-1.jpg
Steffen H. Olsen fra Ballerup Skytteforening vandt guld i riffelskydning ved VM i Korea i starten af september. Foto: privatfoto
Skydning En guld- og to sølvmedaljer kom med hjem til Ballerup Skytteforening efter VM i skydning. Et super flot og meget overraskende resultat for de lokale skytter.

Det blev til flere medaljer til Ballerup Skytteforening, da der for nylig blev afholdt VM i skydning i Korea.
Ballerup Skytteforenings to deltagere, den kun 18-årige Stephanie Grundsøe og den lidt mere erfarne 35-årige Steffen H. Olsen endte begge med at få medaljer om halsen. En individuel guldmedalje og to hold-sølvmedaljer blev det til.

Guldet gik til Steffen H. Olsen i herrernes riffelskydning 50 meter, 60 skud liggende, hvor Steffen var bedst af alle i Eliminationsskydningen, hvor de 60 bedste går videre. Også her viste han sig at være den bedste og dermed sikrede han sig Danmarks første verdensmesterskab ved disse konkurrencer.

Det er desuden hans egen første verdensmesterskab og den første i Ballerup Skytteforenings historie, der hjemtager et så stort mesterskab. Steffen Olsen vandt efter en tæt skydning foran en skytte fra Norge og Østrig.

»Det er meget overvældende, det havde jeg på ingen måde regnet med. Selv ikke da jeg sad og kiggede de andres sidste fem skud, for der er så mange gode skytter her, at det havde jeg ikke forventet på nogen måde,« fortæller en meget glad Steffen Olsen.

To gange hold-sølv

Begge sølvmedaljerne gik til Stephanie Grundsøe, der er udtaget til VM som seniorskytte, selvom hun aldersmæssigt stadig er junior. Dameholdet manglede dog en tredje kvinde til holdet, og derfor blev Stephanie ”tvangsoprykket” som senior.

Den første medalje kom i hus i kvindernes holdskydning på 50 meter, 60 skud liggende. Konkurrencen blev vundet af Tyskland med ny verdensrekord og med Danmark på andenpladsen mens Storbritannien var lige i hælene på danskerne.

Stephanie var selvfølgelig glad efter sejren og da hun var sidste skytte på holdet vidste hun, at en god præstation kunne give en medalje.

Få dage efter var de danske kvinder på banen igen – denne gang i 50 meter, 3 x 40 skud, og her gik det også forrygende.

Holdet lå helt i toppen kun overgået af Tyskland efter de to første skytter, Stine Nielsen og Rikke Mæng Ibsen, havde været på banen. Presset var hermed lagt over på den unge Stephanie Grundsøe fra Ballerup, der skulle leve op til sit absolut bedste, hvis tyskerne skulle trues på guldet – og hvis det skulle lykkes at få en medalje til holdet. Hun stod for presset og satte tilmed ny personlig rekord.

Da den tredje tysker fik samme resultat som Stephanie, blev det guld til tyskerne, men endnu en flot og noget overraskende sølvmedalje til Danmark og dermed et rigtig flot resultat for Ballerup Skytteforening.

Kvindeholdet med den ene af deres VM-sølvmedaljer, fra venstre: Stine Nielsen,
Stephanie Grundsøe (fra Ballerup Skytteforening) og Rikke Mæng Ibsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *