Træning med et tvist af Malawi
afrikansk_fodboldtræning_1.jpg
Det var ikke helt normal træning for drengene i Måløv Boldklub i den forgangne uge, da den tidligere landstræner for Malawi, Eddie Ngonamo, kom forbi og fik lidt afrikansk rytme, koordination og fodboldfilosofi ind. Foto: Fotos: Flemming Schiller
Fodbold Onsdag og torsdag i den forgangne uge havde Måløv Boldklub besøg af Eddie Ngonamo, tidligere landstræner i Malawi.

Besøget var kommet i stand via Kim Splidsboel, som har været dansk landstræner for Malawi. Dengang havde han Eddie ansat som assistenttræner, hvorefter Eddie selv overtog tøjlerne da Kim drog hjem til Danmark. Eddie besøger af og til Danmark, og her på hans 13. besøg i landet, havde Måløv glæde af inspirationstræning for U11-U14 drenge og piger.

Træningerne havde fokus på afrikanske dyder, med masser af koordination, balance, rytme, humør og teknik. Hele tiden blev spillerne udfordret på opmærksomhed og omtanke, samtidig med deres kontrol af bolden.

Der var intensitet, grin og masser af entusiasme på banen, hvor ungerne fik prøvet lidt andre ting af, end de er vant til. At »danse« forskellige tekniske øvelser og »lege« udstrækningen gjorde det på én måde sjovere, men også mere givtigt for mange af drengene.

Alle tre hold, som havde fornøjelsen af Eddies erfaringer, var rigtig glade for at stifte bekendtskab med en professionel træner, som efter eget udsagn havde over 1.000 træningsøvelser, han kunne lave med holdet. Så mange blev det ikke til, men det var tydeligt, at Eddie Ngonamo lynhurtigt kunne se potentialer, fodboldkunnen og spilforståelse, og derfor kunne tilpasse træningsøvelserne perfekt til de enkelte spillere.

Det var et par inspirationsfyldte dage, og klubben håber, at de igen i de kommende år kan byde Eddie Ngonamo velkommen tilbage til Måløv til mere afrikansk inspireret træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *