MMA-motion for alle
MMA-Birgitte-copy.jpg
Birgitte Rem har startet ’MMA Motion Ballerup’, hvor hun underviser i MMA - på motionsniveau, ikke til kamp. Foto: Foto: Nana Hee Jepsen
kampsport 46-årige Birgitte Rem står bag det helt nye ’MMA Motion Ballerup’, hvor både kvinder og mænd, unge som ældre kan dyrke den effektive træningsform.

»Jeg var motiveret. Jeg fik nogle ordentlige slag, da jeg kun kæmpede mod mænd som var tre gange så store som mig. Men jeg fortsatte og gav aldrig op. Jeg vil sige MMA klubben gav mig utrolig meget selvtillid og lærte selvkontrol,« fortæller Birgitte Rem om sin vej ind i MMA.

Birgitte Rem er 46 år, mor til to og stifter af MMA Motion Ballerup, som er et nyt træningstilbud, der er åbnet hos Fit & Sund i World Trade Center Ballerup.

MMA står for Mixed Martial Arts, som er en moderne form for kampsport, der kombinerer elementer fra flere andre typer kampsport – deraf navnet ’mixed martial arts’.

Birgitte Rem har dyrket MMA siden 2015. Det er en hård sport, men den version Birgitte Rem underviser i her i Ballerup er motionsdelen – ikke kampdelen.

»Jeg vil netop lave denne form for træning til alle. Jeg ønsker at få så mange med som muligt – kvinder, mænd, kørestolsbrugere, og sårbare unge. Mange har sagt til mig, at de ønsker at træne MMA og mange er fascineret af denne sport, men de ønsker ikke fuld kontakt – kun motionsdelen,« forklarer Birgitte.

Birgitte Rem laver både holdtræning og personlig træning.

»Hos mig vil jeg kombinere min MMA motion med selvforsvar ’’nænsom nødværge’’, hvor jeg lærer mine medlemmer diverse greb samt at bevare roen i forskellige ubehagelig situationer,« fortæller hun og nævner selvkontrol og konflikthåndtering som vigtige elementer i træningen.

Når Birgitte Rem siger, at hun mener MMA motion er for alle, har hun noget at have det i:

»Jeg har en del års erfaring inden for ASF (Autisme spektrum forstyrrelse ) og træner unge børn med ADHD og Asperger samt andre unge med diagnoser. Det giver dem selvtillid, og deres koncentration bliver bedre, samt de lærer at koordinere. De lære at få deres aggressioner ud på en god måde. Jeg arbejder i dag med sårbar unge på et opholdssted, og der træner jeg de unge.« fortæller hun.

Man kan læse mere på Birgitte Rems facebookside: ’MMA Motion Ballerup’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *