Lokal S-kandidat fik ’stjålet’ sit slogan
Kasper-Sand-Kjær_1.jpg
»Det er da meget sjovt, men det er også ærgerligt, for det er et godt slogan, synes jeg, og nu risikerer det at drukne i Venstre-kampagnen," siger socialdemokraten Kasper Sand Kjær om sit valgslogan, som han nu deler med Venstre Foto: Flemming Schiller
politik Den lokale S-folketingskandidat, Kasper Sand Kjær lancerede sin valgkamp med et fyndigt slogan. Men nu har Venstre brugt samme slogan i deres nye kampagne.

Op til valget skal man jo have et godt slogan, der kort kan markere, hvad man står for. Sådan et syntes Kasper Sand Kjær, den nye socialdemokratiske kandidat til folketinget i Ballerup og Glostrup-kredsen efter Mette Frederiksen har flyttet kreds til Aalborg, at han havde, da han i august begyndte at brande sig med sloganet ’arbejder for fælleskabet’.
Men onsdag i den forgangne uge fik han så morgenkaffen galt i halsen, da han opdagede Venstres nye storstilede kampagne for velfærd, hvor sloganet var….’arbejder for fællesskabet’.

Altså nøjagtig det samme slogan som Kasper havde fundet på en måneds tid forinden. Det synes han er ’meget tilfældigt’.

»Jeg har haft det logo siden august, hvor vi skød gang i kampagnen i kredsen. Onsdag opdagede jeg så Venstres nye slogan og det synes jeg da er meget tilfældigt. Det er da tyndt, hvis de ikke kan finde på noget selv. Men jeg synes faktisk også, at det er sigende, at Venstre nu slår sig op på at være socialdemokrater. Det er da meget betegnende for dansk politik for tiden,« siger Kasper Sand Kjær.

Vi er forskellige

Selvom Venstre altså har det samme slogan som den lokale S-kandidat, så mener Kasper Sand Kjær ikke, at man skal tolke et muligt regeringssamarbejde mellem S og V ind i den sag.

»Nej, det tror jeg ikke på. Det er ikke realistisk, for der er forskellene mellem partierne for store. Vi er forskellige på en lang række områder, økonomi, erhverv, uddannelse, arbejdsmarked og mange andre områder, så den tror jeg ikke på. Jeg håber på, at det er en enlig svale og at de ikke fremover vil slå sig op som socialdemokrater,« siger Kasper Sand Kjær, som godt kan grine lidt af sagen. Men han ærgrer sig faktisk også.

»Det er da meget sjovt, men det er også ærgerligt, for det er et godt slogan, synes jeg, og nu risikerer det at drukne i Venstre-kampagnen. Venstre har nok lidt flere kampagnemidler end jeg har, men der er nok ikke håb om, at det forsvinder igen eller de vælger et andet. Jeg synes faktisk det er ærgerligt,« siger Kasper Sand Kjær, som dog trøster sig med, at når alt kommer til alt, så er det den underliggende politik, der betyder noget og ikke et smart slogan – trods alt.

Vidste intet

At Venstre vil finde et nyt slogan til deres velfærdskampagne er nok ikke sandynligt.

Venstres politiske ordfører, Britt Bager, har dog tidligere sagt til Ekstra Bladet, at hun intet vidste om Kasper Sand Kjærs slogan og at der ikke kommer et nyt slogan, selvom det altså også markedsfører en socialdemokrat.

I øvrigt er Mette Frederiksens afløser for tiden i gang med at vandre op og ned ad gader og stræder, også i Ballerup for at lære det nye område at kende. En vandretur, der efter sigende bliver intensiveret når statsministeren trykker på valgknappen og hvor han kan få mulighed for at vise sit nye og tilsyneladende populære slogan for alle borgere i valgkredsen.

13 kommentarer om “Lokal S-kandidat fik ’stjålet’ sit slogan”

 1. Leif Haak siger:

  Man må sige med skattelettelser for de rigeste i Danmark har venstre ikke “arbejdet for fællesskabet” – men tværtimod taget penge fra fællesskabet til top skattelettelser. Venstre grønhøster med 2 % omprioriterings bidrag i alle offentlige funktioner til finansiering af billigere dyrere biler og top skattelettelser, hvilket betyder færre varme hænder i vores fælles velfærds ydelser, som uddannelses sektor, sundhedssektor og offentlig administration . Venstre udtryk ” arbejder for fællesskabet” kan IKKE være for almindelige borgere.
  Jeg synes socialdemokraten Kasper Sand Kjær slogan ” Arbejder for fællesskabet” har en meget høj troværdigheds værdi med dine socialdemokratiske værdier, derfor behold dit slogan Kasper Sand Kjær.

  1. Peter siger:

   Topskattelettelser og billigere biler vil give flere penge i kassen. Det forventes ikke at faktaresistente socialdemokrater forstår det. Men det i burde forstå er at færre flygtninge giver færre udgifter, men den er måske også for svær…
   Og dermed arbejder venstre mere for fællesskabet end socialdemokratiet.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Tag en tudekiks. Ingen kandidater eller partier har patent på et bestemt slogan. I dette tilfælde er det ikke til at sige, hvem der kom først, men Venstre har næppe nogen viden om, hvad tilfældige kandidater fra andre partier går og sysler med.

  1. Johan Müller siger:

   Nu er der ingen, der tuder Karsten. Mest af alt udstiller det jo Venstre, der pynter sig med lånte velfærdsfjer og lader som om de er socialdemokrater. Det er jo dejligt at vide vores politik er så populær, at vores politiske modpol bruger vores slogan.

   I øvrigt mener jeg det er rimeligt nemt at sige hvem, der kom først. Det gjorde vi. Vores slogan er lanceret før deres. Hvad angår planlægningen af den misvisende “velfærds”-kampagne kan ingen jo ikke vide hvor lang tid fødslen har taget, men fakta er jo, at de navngav barnet efter os.

   1. Karsten Kriegel siger:

    Johan, som du selv skriver, kan Venstres kampagne incl. slogan jo have været under planlægning i et stykke tid og mig bekendt er Kasper rimelig ny FT-kandidat.

 3. Mads kjaer siger:

  Hmm kan Venstre ikke lave
  deres Slogans selv siden de bruger Kasper Sand Kjaer Slogan

 4. Per Mortensen siger:

  Venstre arbejder for fælleskabet på en plakat !
  Den er der ingen der ryger på, ellers tror man det en trykfejl !

 5. Mads kjaer siger:

  enig Per Mortensen

 6. Irene Jørgensen siger:

  Kære Karsten Kriegel. Kasper Sand Kjær hævder da heller ikke at have patent på sloganet, men man har vel lov til at ærgre sig. Jeg tror nu heller ikke, at det får så stor betydning. Kasper er ret klar i sin retorik, og det er tydeligt, at han og Venstre næppe har samme opfattelse af, hvordan man arbejder for fællesskabet, samt om hvem det fællesskab man arbejder for omhandler.

  Når det er sagt, så husker jeg iøvrigt tydeligt, hvordan kandidater fra andre partier blev beskyldt for tyveri/plagiering af dit partis slogan ifm. KV13, hvis nogle formastede sig til at benytte ordet “hjertesag”, om noget de brændte for. Et udtryk der ellers er helt almindeligt, men med din kommentar ovenfor, kan vi så glæde os over, at vi fremover kan forvente, at Det Konservative Folkeparti forlanger at have patent på ord eller begreber fra vort fælles danske sprog.

  1. Karsten Kriegel siger:

   Godt at høre fra dig. Det er ellers længe siden. Nej, jeg tror nu heller ikke, at det får den store betydning. Det hele er en storm i et glas vand.

 7. Mads Kjær siger:

  Jeg synes det er Forkert At Venstre bruger en Socialdemokratisk Kandidats Slogan i dette tilfælde Kasper Sand Kjærs

 8. Irene Jørgensen siger:

  Undskyld – jeg mente naturligvis, at vi kan glæde os over, at K IKKE længere forlanger at have patent på vort fælles sprog.

 9. Hagen Ahlgren siger:

  Det er bare et godt slogan, forståeligt at Venstre “låner” det. Meen at Venstre bruger det hænger ikke sammen med den førte politik, efter min mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *