»Jeg har det godt i min krop, når jeg dyrker motion«
birthe2-copy.jpg
79-årige Birthe Engvej er en aktiv kvinde med både linedance, gymnastik og stavgang på programmet hver uge. Foto: Flemming Schiller Foto: Foto: Flemming Schiller.
idræt 79-årige Birthe Engvej har været aktiv i SIF Senioridræt i 15 år, hvor hun både træner og instruerer andre i linedance og stavgang.

I vores serie om aktive seniorsportsfolk har vi denne gang besøgt Birthe Engvej fra Skovlunde. Hun er 79 år og træner på forskellige hold i SIF’s senioridrætsafdeling flere gange om ugen. Det er især linedance, gymnastik og stavgang, som Birthe bruger til at holde kroppen og sindet i gang.

»Jeg har altid dyrket motionsgymnastik som voksen, og da jeg var ung roede og cyklede jeg meget. Jeg har også bare altid gået meget, så det er helt naturligt for mig at bruge kroppen meget,« fortæller Birthe, der ’’opdagede’’ SIF Senioridræt for omkring 15 år siden, da hun så en annonce i Ballerup Bladet.

»Det passede mig så godt med tid og sted – det var på Rosenlundsskolen lige i nærheden og siden har jeg bare hængt ved,« griner hun.

Ud over at træne er Birthe også selv instruktør og hjælper til på flere af holdene. Og som den tidligere formand Alex Nielsen siger:

»Birthe er den første der kommer og den sidste der går.«

Vind og vejr og vigtigere ting

For Birthe Engvej er det både det fysiske og det sociale der tæller, når hun mødes med de andre i SIF Senioridræt.

»Jeg kan godt lide den måde at være sammen med andre på. Jeg trives rigtig godt med det. Jeg synes, jeg får den kontakt, jeg har behov for – og man kan både være privat eller ikke privat. Det har jeg det rigtig godt med,« fortæller hun.

For nogle gange vil man gerne bare tale om vind og vejr – og andre gange er der større og vigtigere ting, der trænger sig på.

»Da jeg mistede min mand, havde jeg en hel flok til at lytte på mig. Det var en kæmpe hjælp og det satte jeg stor pris på,« siger Birthe.

»Og så har jeg det bare godt i min krop, når jeg dyrker motion,« konstatere hun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *