Fri os fra hyggerøg
Debat Det herlige sensommervejr bør nydes nu, for snart er det slut med ophold i haven, snart er det slut med tøjtørring, og snart er det slut med frisk luft.

For i efteråret skal der råhygges ved brændeovnen, og så blæses der på, at naboerne tvangsindlægges til stank, dioxin, tjærestoffer, benzen og andre giftige stoffer. Endda indendørs, hvis man har ventilationsanlæg.

76 procent af kommunens parcelhuse m.v. opvarmes af gas, så brændefyring på de lokaliteter er både overflødigt, meningsløst og samtidig dybt sundhedsskadeligt – også for beboerne! Og desværre er miljømærkede ovne, hvori der fyres med rent, tørt træ ikke undtaget fra problemerne.

Men der er lys forude. Folketingets partier, København og andre kommuner overvejer begrænsninger. Mon det kan tænkes i Ballerup?

8 kommentarer om “Fri os fra hyggerøg”

 1. Thomas Kruse siger:

  Skal læserne virkelig igen belemres med dine tvangstanker vedrørende brænderøg ? Jeg fyrer korrekt og ingen af mine naboer har nogensinde oplevet lugtgener. Jeg gider ikke fryse i mit gamle hus, blot fordi du er totalt livsforskrækket og tror du dør hvis åbner et vindue.

 2. Finn Eriksson siger:

  Det sædvanlige nonsens fra Thomas Kruse……

 3. Thomas Kruse siger:

  Nonsens ? Flot udtryk fra en mand, der i fire læserbreve har løjet om fakta. Mærkelige selvopfundne regler fra Paris, Malmø og København og som den eneste i landet fastholder, at Vinge C stadig har en fremtid. Ak ja,for den bigotte er alting rent. Fra december og til marts besøgte jeg seks gange Møllemosen og så ikke skyggen af røg i nærheden af dit hus !

 4. Christel Wilms siger:

  Tak for dit vigtige debat indlæg, Finn Eriksson. Jeg er helt enig.

 5. Daniel Thillerup siger:

  Man sætter sig vil heller ikke i et hus, hvis man ikke bryder sig om den lugt eller stank som man beskriver. Så må man da virkelig finde et andet sted at bo.

 6. Johnny Larsen siger:

  Fri os for Finn Eriksson useriøse og helt fejlagtige oplysninger om brændefyringens farlige stoffer i alle medier, hvor han får det samme sludder optaget igen og igen. Ved korrekt fyring kommer der ingen dioxin, benzen eller tjærestoffer fra fyringen – der kommer fra nye miljøgodkendte ovne næsten ingen partikelforurening – og selv med den nuværende sammensætning af brændselsfyr i Danmark udgør denne forurening under 5% af den samlede luftforurening.
  PS Undrer mig over Finns ærinde, men ved at kigge på Google Maps kan man ikke umiddelbart se nogle skorstene på nabohusene???

 7. Thomas Agerlin siger:

  Er det ikke en sag for grundejerforeningen?? Meld jer dér .. Det er som at læse ligegyldige ungdomsindlæg på Facebook 😄👈

 8. Marc Bring siger:

  Hej Finn,

  Hvornår kan jeg forvente at se dig på Frederikssundsvej i færd med at stoppe al trafik fra dieselbiler og lastbiler?
  Hvornår ser jeg dig i Nordhavn i færd med at forhindre et af de mange krydstogtskibe i at lægge til?
  Hvornår ser jeg dig cykle til Polen med hensigt at få stoppet deres kulkraftværker?
  80% af de sundhedsskadelige partikler i luften over danmark stammer jo fra østlandene, men det er du selvfølgelig bekendt med eller?
  Hvis dine luftveje er så generet over uhumskheder i luften, har du så overvejet at bosætte dig på en ø eller langt langt ude på landet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *