En vandretur ind i lokalhistorien
byvandring_5.jpg
En frisk vandringsmand i skikkelse af tidligere borgmester Ove E. Dalsgaard i front for de mange morgenfriske historievandrere. Foto: Flemming Schiller
gåtur Rigtig mange gik fredag en tur gennem dele af Ballerup for at snuse lidt til lokalhistorien.

Ofte ligger historien og gemmer sig lige for næsen af én. Sådan er det også i Ballerup, og derfor havde Senioridrætten og Københavns Firmasport arrangeret historisk byvandring i Ballerup fredag.

Der var omkring 150 morgenfriske fremmødte, som begyndte turen i Ballerup Kirke. Her fortalte sognepræst Laila Bomose om kalkmalerierne i kirken, inden turen gik til pilgrimshuset Albergue tæt på. På vandringen fik deltagerne selskab af tidligere borgmester Ove E. Dalsgaard, som selv er aktiv vandrer. Han fortalte om pilgrimshuset og især om pilgrimsvandring, som han selv har foretaget.

Efter en lille bid brød og en kop kaffe gik turen videre til Pederstrup, hvor der var introduktion til museet, som efterfølgende blev beset ivrigt. Derefter var der frokost på Konditorgården med musik og smørrebrød og et par ord af den nuværende borgmester Jesper Würtzen, inden der var foredrag om den socioøkonomiske virksomhed Grantoftegård.

Derefter var den officielle del af vandreturen slut og der var mulighed for at besøge gårdbutikken på Grantoftegård, inden man igen kunne vandre eller køre hjem fra en dag i lokalhistoriens og vandringens tegn.

Fotos: Flemming Schiller

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *