En mere rolig og pæn Hold-an Vej
Debat Efter at have læst sidste uges kommentar til debatindlægget (’Hvorfor indsnævringer’ af Hella Hardø Tiedemann, red.) om angsten for at Maren fra Kæret genopstår på Hold-an Vej, vil jeg gerne komme med min mening.

De andre veje omkring centeret er ensporede, hvorfor skal Hold-an Vej være dobbelt? Er det ikke blot en vane og opfordring til at trykke på speederen, at skulle nå over i alle lyskryds uden at stoppe op, at kunne zigzagge og overhale dem med blød hat?

Jeg forstår dog godt modstanden mod indsnævringen, den kommer pludseligt. Men hvorfor i alverden dog nøjes med en indsnævring? Hvorfor ikke gøre hele Hold-an Vej ensporet? Plante lidt træer ligesom i Skovlunde, lave tvungne skift mellem de to spor, sætte hastigheden ned til 40 km/t?

Jeg har udkørsel til Hold-an Vej og i min ende af vejen, fra boulevarden og ned til centeret, er der vel cirka 10 udkørsler på hver side. Hver dag får jeg fingeren. Eller min mand får den. Eller mine naboer får den. Vi bliver dyttet af, vinket af, råbt af, rystet på hovedet af.

Der er altså smæk på farten, og mange gange har det været tæt på, at jeg har fået en bil i nakken. Eller rettere mine børn på bagsædet. Der bliver kørt rigtig stærkt.

Jeg ved godt, vi ikke er særlig mange der har udkørsel til Hold-an vej på denne strækning, men hvad foreslår I os vi gør? Skal jeg mon bakke ind i indkørslen eller bakke ud på Hold-an Vej? Hvis nu et træ eller en blomsterkumme også kunne være min ’’wingman’’, hvis nu hastigheden blev sat ned, hvis nu alle dem der bruger Hold-an Vej som bindeled mellem boulevarden og Ballerup Byvej, syntes der så lidt mere hyggeligt ud og rent faktisk slog et sving forbi centeret i stedet for at svinge igennem byen.

Hvad med dem med de små erhverv langs Hold-an Vej, smørrebrødsbutikken, vinbutikken, frisøren, køreskolen? Hvorfor kan Hold-an Vej ikke blive lidt mere rolig, pæn og rent faktisk repræsentere vores by, uden at den får fingeren sammen med os der bor på vejen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *