»Det handler om mere end bare motion«
Fit_social_2.jpg
Skovlunde Bypark er et af Nanna Aagaard Larsens favoritsteder at træne. Nu inviterer hun andre med i det nystartede motionstilbud Fit & Social. Foto: Foto: Flemming Schiller
Bevægelse Nanna Aagaard Larsen har sammen med sin svigerinde skabt et nyt motionstilbud i Skovlunde, hvor det handler om at bruge lokalområdet og have det sjovt og hyggeligt, mens man træner.

Når man bor i Skovlunde og godt kan lide at dyrke motion i det fri, er byparken et oplagt sted at få sved på panden. I hvert fald hvis man spørger 29-årige Nanna Aagaard Larsen.

Nanna bor i Skovlunde med sin kæreste og søn. Til dagligt arbejder hun med at sælge og rådgive omkring fitnessudstyr i Saga Trim i Herlev, men siden foråret har hun også sammen med sin svigerinde Melanie stået i spidsen for et helt nyt, lokalt træningskoncept, som de kalder ’Fit & Social’.

De to kvinder er tidligere elitesportsfolk – Melanie i håndbold og Nanna i fodbold. Så træning er – og har altid været – en stor del af deres hverdag. Nanna spiller også stadig fodbold i BSF – men ikke på lige så højt niveau som tidligere.

»Vi elsker at dyrke motion og jeg gør det gerne fire-fem gange om ugen. Melanie bor i Rødovre, men vi har tit trænet sammen her i Skovlunde – blandt andet i byparken, hvor der er rigtig gode træningsmuligheder,« fortæller Nanna Aagaard Larsen.

Svigerindernes løbeture og træningspas gav dem idéen til ’Fit & Social’, hvor de vil fokusere på samspillet mellem netop træning og det sociale samvær med andre.

»Det handler om mere end bare motion for os. Vi vil også gerne have det sjovt og være sammen med andre, når vi træner. Og hvorfor så ikke bruge naturen lige omkring os – der er så mange dejlige områder i Skovlunde,« siger Nanna, der er primus motor på holdene i Fit & Social.

Hun har en professionsbachelor i ernæring og sundhed, er uddannet massør, fitness-
instruktør og personlig træner, så hun har helt styr på den del, mens Melanie tager sig mere af de administrative opgaver.

En kæmpe passion

Fit & Social har siden foråret haft et enkelt hold om ugen, da både Nanna og Melanie har fuldtidsjob at passe. Men her efter sommerferien har de udvidet med endnu et hold, så der nu er to forskellige at vælge imellem: ’Fit & funktionel’ som er i lidt højere tempo, hvor pulsen kommer op, og det nye ’Social & snakkesalig’, hvor tempoet er lidt lavere.

»Uanset hvilket hold, man er med på, så tilpasser vi træningen fra gang til gang – alt efter hvem der er med. Det er noget af det, jeg er meget opmærksom på; den direkte en-til-en-kontakt med folk, og når der kommer nye, får vi altid lige en snak, om de har nogle skavanker eller skader, jeg skal være opmærksom på. Så hjælper jeg dem med at tilpasse øvelserne, så de passer til dem,« forklarer Nanna og tilføjer:

»Det her bygger jo på en kæmpe passion. Jeg elsker den der direkte kontakt med folk og gør meget ud af at være nærværende og vejlede hver enkelt bedst muligt.«

Derfor træner Nanna heller ikke selv med på holdene, men koncentrerer sig udelukkende om instruktion og vejledning.

Træningen på de to hold er en god blanding af både styrketræning, funktionel træning og konditionstræning. Nanna bruger byparkens bakker, legepladsen ved indgangen og trappen foran friluftscenen til forskellige øvelser – og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan bruge naturen og de forskellige elementer i byparken til de mange øvelser.

Begge hold træner søndag formiddag, og lige nu er der også Fit & Funktionel onsdag aften, men Nanna og Melanie håber at udvide med flere hold – for eksempel et løbehold, hvis der er stemning for det. Man kan læse mere på www.fitsocial.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *