Danmark vandt i ellevild superarena
Basketball.jpg
Der var helt fyldt i Ballerup Super Arena, da Danmark slog Sverige i en intens, tæt og spændende kamp i EM-kvalifikationen. Foto: Foto: Dansk Basketball Forbund.
Basketball Det kører i den grad for det danske herrebasketlandshold, som igen leverede en comebacksejr, da Sverige gæstede Ballerup Super Arena og 2600 ellevilde fans.

Kampen var i EM-kvalifikationen, hvor det er en lille sensation, også set i lyset af at tidligere møder mellem de to hold er endt med 51 svenske sejre og kun tre danske. Danmark vandt 76-72.

Svenskerne tog føringen på en byge af tre’ere i første halvleg, hvor stjernen Christopher Czerapowicz stod for fire af de syv. Danskerne etablerede i stedet spillet tæt på kurven, hvor Jonas Zohore og Kevin Larsen stod for masser af point, rebounds og hårdt forsvar. Det gav dog mest pote for svenskerne i starten af kampen, da gæsterne gik til halvleg foran med fire, 39-43. efter at have været foran 20-28 efter første periode.

I anden halvleg viste det fysiske danske spil sig i at svenskernes effektivitet faldt, både i skud og reboundspil. Samtidig gik Danmark i et zoneforsvar midt tredje periode og det fik svenskerne aldrig løst. Det betød, at Sverige kun ramte tre tre-pointere i anden halvleg og ingen de sidste ti minutter. Det betød, at Danmark fra at være bagud 53-58 sidst i tredje periode overtog føringen på et layup ned gennem feltet fra banens mindste mand, Frederik Hougaard Nielsen til 66-65 med syv minutter igen.

Derfra mistede Danmark aldrig føringen og Philip Hertz’ tre-pointer med tre minutter igen til 74-68 var en kniv i hjertet på svenskerne. Det skabte ro på hos spillerne, mens hallen eksploderede i en jubel, der ikke døde ud før Danmark stod med sejren på 76-72.

Med sejren er Danmark ubesejret i pre-kvalifikationspuljen til EM 2021, med sejre over begge de to andre hold, Sverige og Hviderusland, der endnu ikke har mødt hinanden. En puljesejr vil gøre vejen til EM meget lettere og samtidig sende Danmark op i den del af EM-kvalifikationen, der inkluderer de helt store nationer i Europa, som Frankrig, Spanien og Italien.

Det er den første danske sejr over Sverige i en betydende landskamp i 55 år og Danmark har nu fire indbyrdes sejre mod svenskernes 51.

Danmark spiller næste gang mod Hviderusland 2. december i Næstved, mens returkampen i Sverige spilles i februar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *