Politiet er også klar til skolestart
Politikontrol-skolestart2-copy.jpg
Politibetjente står de første uger af det nye skoleår klar rundt om ved skolerne for at sikre at både gående, cyklister og bilister opfører sig sikkert og hensynsfuldt. Foto: Rådet for Sikker Trafik
trafiksikkerhed I denne uge begynder hverdagen igen rundt om på skolerne. Lokalpolitiet er med på sidelinjen for at sikre trafiksikkerheden omkring skolerne.

Når de mange skoleelever i denne uge vender tilbage til klasselokalerne, bliver det med hjælp fra det lokale politi. Betjente fra lokalpolitiet og færdselspolitiet kigger nemlig med de næste tre uger, når de mindste trafikanter skal sikkert i skole – uanset om det er på gåben, cykel eller om de bliver kørt i bil. Betjentene vil hver morgen stå klar på udvalgte skoler i hele politikredsen for at sikre, at alle har styr på færdselsloven.

»Det skal være sikkert og trygt at bevæge sig i trafikken, og i den kommende tid har vi fokus på de nye skolebørn og intensiverer vores indsats ved skolerne,« siger vicepolitiinspektør Søren Uhre, Københavns Vestegns Politi.

Vi hensyn ved skolerne

Den første uge står der ’information og dialog med børn og voksne om trafiksikkerhed’ øverst på betjentenes skema. De to efterfølgende uger retter politiet opmærksomheden mod lovovertrædere med kontroller og fotovogne ved skolerne.

Politiets kontroller ved skolerne får blandt andet fokus på høj fart, børn uden sikkerhedsseler, brug af håndholdt mobil, parkeringer til fare og øvrig trafikal adfærd.

»Vis særlige hensyn, når du nærmer dig en skole eller ser en lille dreng eller pige i trafikken. De kan være usikre og skal lære at færdes sikkert på vejene til og fra skole. Sæt farten ned, husk at give børn sele på og tænk over dine trafikale adfærd,« opfordrer vicepolitiinspektøren.

Politiets skolestartkampagne løber fra mandag 13. august til fredag 31. august, hvor ambitionen er, at besøge så mange skoler i de 11 kommuner, som Københavns Vestegns Politi dækker, som muligt. Politifolkene vil også støtte og vejlede de lokale skolepatruljer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *