Fodboldskolen hitter stadig
bsf_fodboldskole_16.jpg
180 fodboldglade unger var med på årets fodboldskole hos BSF - en uge hvor det handlede om fællesskab og om at have det sjovt. Foto: Foto: Flemming Schiller
Fodbold I 25 år har Ballerup og Skovlunde haft fodboldskole med fokus på boldspil, hygge og samvær for børn med hang til det ædle spil. I år er ingen undtagelse.

Græsset er slet ikke grønt og banen er hård efter sommerens minimale regn og voldsomme sol og tørke. Men selvom banen ikke er optimal, så er græsset alligevel ikke grønnere andre steder. For banen bag BSF’s klubhus genlyder også i år af masser af råb, grin og den karakteristiske lyd af fodboldstøvler, der sparker til bolde, der rammer net, stolper og medspillere i maven.

Se billeder fra fodboldskolen HER

Det er DBU’s fodboldskole hos BSF og det er i år 25 år siden, at fodboldskolen begyndte at trække børn og unge ud på banerne til en uges leg og sjov med kammerater og andre fodboldglade.

I år er i alt 180 børn, deraf 50 piger, trukket ud på de gule baner og 25 frivillige ledere og trænere sørger for, at alt glider og er både lærerigt og sjovt for børnene i alderen fra 8 til 14 år.

»Det er ildsjæle, der driver fodboldskolerne og målet er først og fremmest, at det skal være sjovt. Vi sætter fokus på samværet, på fællesskabet og på, at den kultur som er i BSF, også skal være her på denne uges fodboldskole.

Selvom det er DBU, som driver fodboldskolerne, så er det de lokale klubber, der sætter deres præg på denne uge,« siger Jakob Villadsen, en af de frivillige trænere i BSF’s fodboldskole.

Hylder fællesskabet

Jakob Villadsen og de andre trænere er stolte over, at så mange piger er med i de daglige træninger ligesom også handicap-afdelingen er repræsenteret med spillere og træner.

»Det er den ånd og det fællesskab, som er drivkraften i vores foldboldskole. Det skal være en oplevelse for alle, uanset om spillerne er dygtige eller skyder en skævert eller om de har et handicap. Der er ikke så meget fokus på talentudviklingen, det foregår andre steder. Her er det især fællesskabet, vi hylder,« siger næstformand i BSF ungdomsafdeling, Kenn Hillmann, som samtidig understreger, at det er en lige så spændende og udviklende uge for de frivillige.

»Det er en rigtig god, men også hård uge for trænerne. I modsætning til spillerne, så er der faktisk også lidt talentudvikling, for her kan man som træner udvikle sig og vi kan se, hvem der virkelig kan løfte et hold eller nogle spillere,« siger Kenn Hillmann.

De unge kommer stadig

Rigtig mange foreninger og klubber kæmper med at få børn og unge ind i folden og ud på baner og i naturen, væk fra computere og andre digitale sutteklude.

Men ikke BSF’s fodboldskole. Her er der igen fuldt hus, faktisk har man fået flere tilmeldinger end forventet og det har flere årsager, mener Jakob Villadsen.

»Jeg ville gerne sige, at det handler om, at vi er så gode til at trække unge til og at vi er så dygtige. Men det har nok også andre årsager. BSF har en stor ungdomsafdeling for både drenge og piger og det betyder meget. Desuden har vi lagt fodboldskolen i uge 32, som er den sidste uge i sommerferien, hvor mange er kommet hjem fra ferie og derfor kan være her. Men vi er i hvert fald glade for, at vi kan få så mange i gang,« siger Jakob Villadsen, som samtidig kan fortælle, at det ikke er noget problem at få de unge til at droppe deres mobiltelefoner.

»Vi fortæller dem, at reglerne er klare og at når vi spiller fodbold og er sammen, så er vi sammen, uden telefoner, og det går ganske udmærket. Så vi kan ikke mærke, at elektronikken trækker i dem,« siger Jakob Villadsen.

Hæder til jubilæet

Ballerup og Skovlunde har været med i fodboldskolen fra begyndelsen og siden 2010 har de været fusioneret. Så i anledning af jubilæet og Ballerup Bladets besøg er direktøren for DBU’s fodboldskole, Ole Mikkelsen, troppet op med en lille erkendtlighed.

Han glæder sig over, at fodboldskolerne stadig kan tiltrække så mange og at det i særdeleshed er lykkedes BSF at tiltrække så mange unge til skolen.

»Vi oplever generelt et pres på fodboldskolerne, fordi der er så mange tilbud til børn og unge i dag, hvilket er helt fint.

Men det betyder, at vi nu har 24.000 børn og unge til fodboldskoler på landsplan mod 30.000 tidligere. Men i BSF er det anderledes og det er rigtig flot, at klubben – blandt andet med sit fokus på ungdommen og på kvindefodbold – kan trække så mange til,« siger Ole Mikkelsen.

Blandt trænerne i denne uges fodboldskole er der også en del både mandlige og kvindelige førsteholdsspillere.
Solen brænder fra en skyfri himmel og om kort tid skal alle have en pause. Derfor bliver kantinen fuld af sultne og tørstige fodboldspillere, der skal spise og drikke for at fylde energidepoterne op.

Men lige inden invasionen overrækker Ole Mikkelsen en indrammet trøje samt et diplom som et bevis på, at nu BSF og tidligere både Ballerup og Skovlunde har været med som pionerer indenfor fodboldskolerne – og at man stadig formår at tiltrække børn og unge fra nær og fjern for at spille fodbold, trods digitale trusler og vejrlige udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *