Et helt liv med atletik
ole_ruback_4.jpg
65-årige Ole Rubach er instruktør på Senior Motion i Ballerup Atletik Klub. Han har selv en fortid som atletikudøver på højt plan. Men i Senior Motion er det bevægelse og socialt samvær, der er i højsædet. Foto: Foto: Flemming Schiller
Bevægelse Som ung dyrkede Ole Rubach atletik på højt niveau. I dag er 1. division skiftet ud med rollen som instruktør for på seniormotionsholdet i Ballerup Atletik Klub.

Det er mandag formiddag på atletikstadion i Ballerup Idrætspark, og selv om det strålende sommervejr for en gang skyld er afløst af tunge skyer og lidt småregn, så er der en håndfuld motionister på banen.

To kvinder øver sig i at kaste, og ude på løbebanen løber tre af motionsholdets deltagere. Normalt er der en snes motionister, men vejrliget holder folk hjemme i dag, selv om det ifølge Ole Rubach er en perfekt dag at dyrke atletik.

»Det er fint vejr at træne i, og ikke så varmt som tidligere på sommeren,« siger 65-årige Ole Rubach, der er efterlønner og har været instruktør på motionsholdet for seniorer i Ballerup Atletik Klub siden starten for fire år siden.

To gange om ugen møder han op på atletikbanen på Marbækvej og i vinterhalvåret i Ballerup Super Arena for at stå i spidsen for motionsaktiviteterne for seniorer over 60 år.

Atletik på højt niveau

»Jeg blev spurgt om, jeg ville være træner på holdet, og da jeg lige var holdt op med at arbejde, passede det fint,« siger Ole Rubach, der har dyrket atletik, siden han var 12 år.

I mange år på højt niveau, i 1. division, og var den anden atletikudøver i Danmark, der kunne lave det såkaldte flop-spring i højdespring. Det lærte han af en af de få danske atletikudøvere, der har markeret sig internationalt, Jesper Tørring, der vandt europamesterskabet i atletik i 1974.

Konkurrence og hygge

»Atletik er en spændende idræt, der er individuelt orienteret. Jeg har aldrig været til holdsport, men kan godt lide at konkurrere, både med mig selv og mod andre. Her på seniorholdet er det ikke det, der er i fokus. Her handler det om at få rørt sig, blive smidig og stærk, og vi laver meget andet end de klassiske atletik-discipliner. Vi arrangerer også gå- og cykelture og styrketræning,« siger Ole Rubach, der har måttet skrue ned for intensiteten i takt med, han er blevet ældre.

Konkurrenceelementet motiverer stadig Ole Rubach, om end det på motionsholdet ikke handler om at komme først, springe højst eller kaste længst. Her skal der også være tid til at hygge. Så efter hver træning mødes motionisterne i klubhuset til kaffe og en snak.

»Det er vigtigt at holde sig i gang. Og jeg har det rigtig godt med det, og så er det dejligt at lave noget sammen med andre. Jeg kan dog ikke løbe så meget som tidligere, det er for hårdt for kroppen. Hovedet ved stadig, hvad den skal lave. Men kroppen kan ikke holde til det længere,« siger Ole Rubach, der også spiller golf i Værløse Golfklub.

Derudover motionerer han de små grå, når han spiller bridge i Skovlunde Bridgeklub og gennem arbejdet i Lions Club og i Skovlunde Meninghedsråd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *