Ballerup – en grøn kommune – igen!
Debat For snart fire år siden skrev jeg et læserbrev til Ballerup Bladet under titlen: Ballerup – en grøn kommune?

I dette læserbrev harcelerede jeg over de dårlige ’grønne bølger’ i kommunen. Men nu er det åbenbart nødvendigt at genindrykke dette læserbrev, idet Hella Tiedemann allerede dengang gav mig ret og lovede, at det skulle bedres.

Men intet er der sket. Derfor spørger jeg nu igen: Er Ballerup nu også den ”grønne kommune”, som den markedsfører sig som?

Godt nok bruger man ikke nogen form for sprøjtegifte i kommunal regi. Men luftforeningen tænker man åbenbart ikke på i den forbindelse.

Bilerne forurener jo luften ekstra meget, når de tvinges til at standse for rødt lys, og genstarte, når det skifter til grønt.

En ’’grøn bølge’’ ville altså være på sin plads, når man som bilist skal igennem den grønne kommune, Ballerup.

Og grøn bølge kan man åbenbart ikke finde ud af at gennemføre på kommunensgennemfartsveje. Hvad enten man kører igennem Ballerup ad Vestbuen, Hold-An-Vej eller Baltorpvej, tvinges man som bilist til at standse adskillige gange for rødt lys. Hvis man altså overholder hastighedsgrænsen.

Og dét uanset, hvilken vej, man kører igennem byen. På Baltorpvej er der endda kun tre lysreguleringer at koordinere. Men det er åbenbart for indviklet at koble dem sammen.

Ikke alene opnår man, ved de mange genstarter af bilmotorerne, at få luften ekstra forurenet. Men det lykkes også at påføre bilisterne ekstra udgifter til brændstof, samtidig med, at man får gjort dem godt irritable.

2 kommentarer om “Ballerup – en grøn kommune – igen!”

 1. Mette Bramsbye siger:

  Jeg tror jeg har bragt dette emne op det første 5-6 gange på Facebook gruppen for Ballerup. Har som dig, så svært ved, at forstå Ballerup (som bryster sig af en grøn kommune) har så få grønne bølger (hvis man overholder den lovlige hastighed). Tomgang for busser, lastbiler og biler, er en af de største forureningskilder, og af alle de byer jeg kører igennem, er Ballerup den 100% den værste af dem alle, og så er vi endda en by med ekstra mange biler grundet Ballerups Erhvervsliv, og Erhvervslivet vokser støt, det kan man ikke sige at infrastrukturen gør, det samtidig med at der kommer endnu flere vejindsnævringer, hænger ikke sammen overhovedet. Bare vent til delen af Hold-An-Vej og Måløv Byvej bliver indsnævret, så kan man holder endnu længere tid, for det skubber bare trafikken over på andre veje, samtidig med rød bølge gennem Ballerup. Man kunne snildt lave grøn bølge ved den lovpligtige hastighed, så vil man også undgå øget hastighed, som mange er så kede af, 2 “fluer” med et smæk, og så er det nok også billigere end en indsnævring 😉

 2. O.Jensen siger:

  Efter flere gange at have påpeget at lyssignalerne ikke er afstemt så man kan køre igennem Ballerup Boulevard uden at skal stoppe ved alle lyssignalerne ,fik jeg den forklaring at når indsnævringen var blevet færdig gjort ,så ville der blive synkroniceret langs Boulevarden .
  Det var endnu en sludder ,for intet er sket .
  Det er bevidst ,at regulere signalerne som kommunen gør .
  Trafik ministeren har en såkaldt grøn bølge kompagne på programmet ,måske han skulle inviteres til kommunen så han for selvsyn kan se miseren
  Iøvrigt har kommunen en såkaldt Hastighedsplan 2015-20 der kan man læse alt om deres bevidste hastigheds regulerende tiltag og adfærds regulerende tiltag .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *