Vandring og spansk aften i kirken
Kirke.jpg
Det kommer til først at handle om pilgrimsvandring og senere spansk kultur og mad i Ballerup Kirke den 25. juli. Foto: Arkivfoto
historie Ballerup sogns Menighedsråd og Pilgrimshuset Albergue Ballerup inviterer til Sankt Jakobsvandring den 25. juli.

Ballerup kirke blev i 1200-årene indviet til apostlen Jakob, pilgrimmenes beskytter. I middelalderen var Caminoen den mest populære pilgrimsrute, hvis mål var Santiago de Compostella hvor Sankt Jakob ligger begravet. Ruten begyndte højt mod nord og sluttede i nordvest Spanien – en rute der betegnes som det første spadestik til europæisk samarbejde og kulturudveksling.

Oprindelig var pilgrimmene drevet af trangen til bod, eventyrlyst og komplentativ vandring og langs caminoen ned gennem Europa søgte pilgrimmene mod herbergerne for at hvile ud og mod Jakobskirkerne, til andagt og bøn.

Den 25. juli er der mulighed for at vandre cirka otte kilometer fra Kirke Værløse Kirke til Ballerup kirke. Der er afgang klokken 12.30 fra Præstegården, Præstevænget 2A, hvor alle mødes på P-pladsen og kører samlet i bus til Kirke Værløse Kirke. Herfra går alle de otte kilometer langs Søndersø, gennem skoven og med pilgrimshuset Albergue som mål.

Husk gode sko til vandring. Der bliver holdt to korte stop på vejen, hvor sognepræst Inge Meibom fortæller om Ballerup kirkes historiske betydning samt giver ord til eftertanke. Der er en halv times frokostpause med sandwich og vand. De der vil nøjes med at gå fire kilometer kan køre med tilbage til Præstegården efter frokosten.

Klokken 16 er alle kommet i mål i Pilgrimshuset og nyder et glas spansk Cava og en lille snack.

Klokken 17 er der aftengudstjeneste i Ballerup kirke med fællessang, andagt musik og solosang ved sangere fra Sankt Jakobs Kantori. Sognepræst Inge Meibom læser bibelske tekster om vandring.

Klokken 18 er der aftensmad i Præstegården bestående paella, spanske vine, dessert og muslingeskaller.
Rikke Ærtebjerg og Bjarne Halgreen fortæller om pilgrimshuset Albergue og det hele slutter klokken cirka 20 med en aftensang.

Man kan melde sig til sig hos kordegnen på ballerup.sogn@km.dk eller telefon: 30730012 mellem klokken 10 – 13. Husk at oplyse om man vil deltager i både vandring/frokost samt aftensmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *