Fra næste uge indsætter DSB flere togbusser
busser-beskåret.jpg
Der kommer flere togbusser på vejene fra næste uge. Foto: Arkivfoto: Flemming Schiller
transport På baggrund af passagertællinger og drøftelser med Pendlerklubben Frederikssund har DSB besluttet at indsætte flere togbusser mellem Frederikssund, Ballerup og Flintholm

Fra på mandag den 30. juli kører togbusserne på den grønne hurtigbuslinje mellem Frederikssund, Ballerup og Flintholm hvert 10. minut frem for hvert 20. minut. Det er et resultat af passagertællinger og drøftelser mellem DSB og Pendlerklubben Frederikssund.

”Vi følger trafikken tæt. Vi foretager tællinger i busserne og har, inden sporarbejdet gik i gang, analyseret passagerstrømmene i samarbejde med DOT. På baggrund af datamaterialet har pendlerklubben og vi konkluderet, at det er en god idé at køre flere busser allerede fra uge 31 frem for som planlagt fra uge 33, hvor også Blå og Lilla Linje er tilbage i 10 minutters-drift,” forklarer informationschef i DSB Tony Bispeskov.

Hos Pendlerklubben Frederikssund ser man med tilfredshed på DSB’s beslutning.

”Kapaciteten har været tilpas i de seneste uger, hvor mange har været væk, men nu, hvor pendlerne så småt begynder at vende tilbage fra sommerferie, har vi anbefalet DSB at være på den sikre side og genoptage 10 minutters-driften allerede fra uge 31,” siger pendlerrepræsentant for Frederikssundsbanen Torben James Jensen.

DSB vurderer, at det er tilstrækkeligt at køre 20 minutters-drift på Grøn Linje i denne uge, forklarer Tony Bispeskov.

”Vi foretager løbende passagertællinger i Togbusserne. Da vi talte i sidste uge, var det kun i ét tilfælde nødvendigt at supplere den ordinære Togbus med en ekstra bus, og vi har ekstra busser holdende klar, som vi hurtigt kan rykke frem,” siger han.

Standby-busser holder klar

I Frederikssund, Ballerup og på Flintholm har DSB standby-busser i opmarchbanen, som busdriftslederne har bemyndigelse til at sætte ind, hvis de vurderer, at det kniber med kapaciteten.

”Møder der eksempelvis en børnehave op og skal med bussen, rykker vi en af vores standby-busser frem og sender den af sted umiddelbart efter den første, så vi sikrer, der er plads til alle,” siger Tony Bispeskov.

Den aktuelle etape af sporarbejdet mellem Valby og Frederikssund er planlagt afsluttet søndag den 26. august. Banedanmark udfører desuden justeringer af de nye spor i skolernes efterårsferie i uge 42.

På flere strækninger kan Movias busser være et godt alternativ til togbusserne. Der er på flere linjer indsat flere busser end normalt, og der er ikke som normalt tyndet ud i antallet af afgange i skolernes sommerferie. Kunderne kan på Rejseplanen se, hvilke alternativer, der er de mest oplagte for dem.

Faktaboks: om Togbusserne

DSB kører i denne uge fem togbus-linjer langs Frederikssundsbanen. Orange og Rød Linje kører hvert 10. minut og standser ved samtlige stationer. Grøn, Blå og Lilla Linje kører hvert 20. minut og standser ved udvalgte større stationer.

Fra mandag den 30. juli kører Grøn Linje hvert 10. minut.

Fra mandag den 13. august kører de ovennævnte linjer hvert 10. minut. Samtidig indsætter DSB de to togbus-linjer Gul og Brun på tværs af banen i myldretiderne.

Kilde: DSB

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *