Svar på spørgsmål om pullerter
Debat Du har helt ret i, at vi etablerer pullerter i Centrumgaden, fordi der er nogle enkelte, der skaber utryghed for os andre.

Vi har selvfølgelig ingen mulighed for at blande os i politiets resursestyring og parkeringsvagter kan ikke være til stede i alle døgnets 24 timer. Så derfor har vi besluttet at tage andre midler i brug og pullerterne vil gøre gaden mere sikker. Der er faktisk en del borgere, der er glade for tiltaget.

Og nu til dine konkrete spørgsmål: På hjemmesiden er der beskrevet forskellige eksempler på, hvem der kan forvente at få en tilladelse. Der er dog kun tale om én ansøgningsformular og ikke 8-10 forskellige typer, som du skriver.

Du spørger til beredskabets udrykningskøretøjer og deres adgang. Opsætning af pullerterne er godkendt af beredskabet, som kun giver tilladelse til projekter, der lever op til deres krav, herunder krav om at de ikke bliver forsinket i nævneværdig grad. Så det er vi trygge ved.

Du spørger til knallerter. Ved etablering af pullerter regulerer vi biltrafikken i gågaden. Fysiske forhindringer for knallertkørsel ville derimod medføre forhindringer for eksempelvis gangbesværede med rollator eller motoriserede kørestole, borgere med barnevogne med videre, som vi ikke er interesseret i.

Du spørger til driften af pullerterne. Selve pullertsystemet, som er omfattet af en garantiordning, fortages et serviceeftersyn to gange årligt.

Vores administration får nye opgaver i forbindelse med det nye system, både at svare på henvendelser og at behandle ansøgninger, selvom en del vil fungere digitalt. Som med alt andet nyt, må vi regne med en tilvænningsperiode for borgerne. Opgaven vil derfor kræve flest administrative resurser i opstartsperioden. Håndtering af henvendelser om biler der parkerer og kører ulovligt i Centrumgaden har også krævet resurser indtil nu, men har

ikke løst problemet. Men det er klart at der er driftsomkostninger, ligesom der er ved andre anlæg. Omfanget er det dog for tidligt at spå om.

4 kommentarer om “Svar på spørgsmål om pullerter”

 1. Ove Ginness siger:

  Som ofte før, svarer du ved siden af. Jeg har ikke skrevet om forskellige ansøgningsformularer! – men om forskellige årsager til ansøgning – og det er jo ikke det samme, vel?
  Jeg forstår, at den uhindrede, ulovlige knallertkørsel får lov at fortsætte (andet kan jeg ikke udlede af det, du skriver) – og det har vi så sandelig har oplevet de seneste mange dage, ofte til kl. 2-3 stykker om natten.
  Du svarer ikke på det estimerede tidsforbrug for administration af pullertordningen. Et rigtigt svar ville så have været, at det aner du ikke noget om. Men der er vel forhåbentlig lagt et budget og jeg troede i øvrigt ikke det var noget man spåede om! Men jeg må have taget fejl. . . .
  Til slut – jeg har ikke skrevet at jeg er utilfreds med etableringen af pullerter (du skriver, at en del borgere er glade for tiltaget og det er jeg da også) – jeg har derimod givet udtryk for min stærke utilfredshed med at man på rådhuset i al sin bureaukratiske vælde skal afgøre om jeg kan få adgang til min bolig i en bestemt, given situation – og den utilfredshed er ikke blevet mindre efter dit ovennævnte forsøg på svar. Du kender sikkert KISS princippet, som det i den aktuelle sammenhæng er lykkedes forvaltningen at se helt bort fra?

 2. J petersen siger:

  Som ansat i en virksomhed på Centrumgaden følger jeg trafikmiljøet tæt, bl.a. også de nye tiltag omkring skiltning og pullerter. Jeg håber det allerede etablerede ikke er spild af ressourcer da mange trafikanter blæser på den nye skiltning. Gennemkørsel forbudt og ensretning omkring kirkepladsen er de fleste fløjtende ligeglade med da de kører frem og tilbage efter forgodtbefindende. Hvis denne regulering af trafikken ikke følges op med kontrol og bødeforlæg gerne snarest er det hele spild af penge og tid!

 3. O.Jensen siger:

  Af alle de gange jeg har forvildet mig ned igennem gåganden ,har jeg ikke en eneste gang set at de
  midterste pullerter har været oppe .
  Hvad er foremålet med dem hvis de altid er nede .

  Ydremere kan man stadivæk køre ind ved Nykredit Bank .
  Ved Nordea Bank er det samme historie .

 4. A. Nielsen siger:

  Jeg må desværre istemme mig kortet af kritikere, da problemet med kørsel i gågaden er uændret, da de midterste pullerter aldrig er oppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *