Stor succes med den særlige KUU
dimission_1_KUU_3320-copy.jpg
To af de nye erhvervsassistenter: Lucas Doctor Petersen og Daniel Danborg Kølander. Foto: Privatfoto
huetid Godt 90 procent af de nyuddannede KUU-elever fra produktionshøjskolen har fundet job, lærerplads eller tilmeldt sig en videre uddannelse.

Onsdag den 20. juni fik 43 unge overrakt deres eksamensbevis og deres hue til en festlig dimission på den kombinerede ungdomsuddannelse (KUU) på Ballerup Herlev Produktionshøjskole.

De er det tredje hold, der nu kan kalde sig erhvervsassistenter, og de kommer fra to forskellige grene af KUU: 36 fra Ejendomsservice, der uddanner til jobs som: varmemester, gårdmand, pedel, skolebetjent eller lagermedarbejder. Og syv elever fra SOE (sundhed, omsorg og ernæring) hvor jobbene som medhjælper i vuggestuer, børnehaver, klubber, køkkener nu ligger åbne.

Venner, familie og medarbejdere fra KUU var med til at fejre nogle meget stolte unge, der har vist, at de kunne færdiggøre en uddannelse.

Gennem deres toårige uddannelsesforløb har de unge modtaget undervisning i både almene skolefag og i fagrettede emner. De har taget kursusbeviser i blandt andet førstehjælp, hygiejnebevis og truckførerkort. Der er blevet arbejdet praktisk på skolen og der har været lange perioder med erhvervstræning i mange forskellige virksomheder.

Ufattelig udvikling

»Med en lorte niendeklasses eksamen i baglommen og opkastfornemmelser, hver gang jeg nærmede mig en skole, kunne jeg ikke lige ”se mig selv om fem år”. Men så hørte jeg om KUU – og her står jeg to år efter med hue på og en ansættelseskontrakt i hånden,« fortæller én af de glade elever, Daniel Danborg Kølander.

Og han er ikke alene om den oplevelse. Godt 90 procent af de dimitterede har enten fundet sig et job, en lærerplads eller har tilmeldt sig en videre uddannelse, så det er også et hold meget stolte undervisere, der nu sender de unge mennesker videre.

»Eleverne har generelt gennemgået en ufattelig udvikling. Barrierer er blevet nedbrudt og selvtilliden er blevet bygget op. Vi står med fagligt dygtige elever, der er så klar til arbejdsmarkedet,« siger Line Degn, der underviser på uddannelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *