Landsholdsdebut til softballpiger fra Ballerup
Softball-Nikoline-copy.jpg
I år debuterer to af Ballerup Softballs piger på U19 landsholdet; Nikoline Pedersen (billedet) og Asli Okutan. Foto: privatfoto
Softball I den forgangne weekend var fire spillere fra Ballerup Softball med til Baltic Cup i Skövde, Sverige.

To drenge, Lauge Munksø og Theodor Gilhøj, der også sidste år repræsenterede Danmark samt to piger: Nikoline Pedersen og Asli Okutan, som debuterede mod Norge og Sverige. Den første kamp oven i købet med en sejr.
Pigerne er også med, når U19 pigerne rejser til EM i Italien til juli.

»Det er en stor turnering med 17 hold, der afvikles over en uge. Hvert hold skal spille syv til ni kampe, så det kan godt blive lidt hårdt, når der spilles to kampe om dagen flere dage i træk,« fortæller træner Henriette Gilhøj og fortsætter:

»Men det bliver også en sportslig stor og inspirerende oplevelse, at se de store europæiske softballnationer folde spillet ud.«

Sidste år spillede Lauge Munksø sine første landskampe for U16 drenge ved EM i Prag. Han er nu udtaget sammen med Theodor Gilhøj til at repræsentere U19 ved VM i Prince Albert, Canada fra den 7.-15. juli.

»Det bliver en vild oplevelse og en svær opgave. Der er mange rigtig gode hold med til VM,« fortæller Lauge.

»Og ud over det sportslige, bliver det også en stor kulturel oplevelse med blandet andet de meget disciplinerede og dygtige japanske drenge og den frygtindgydende ’haka’ fra det New Zealandske hold,« tilføjer han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *