Halvmaraton i 30 grader
Landsbyløb-Geert-Hvid-13-copy.jpg
Det var bagende varmt ude på landevejene, da de cirka 400 løbere gennemførte årets Landsbyløb forrige lørdag. Foto: Foto: Egedal Fotoklub
Motionsløb Det blev en varm dag både for de mange løbere og for alle hepperne, da Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion (SØAM) lørdag den 2. juni havde arrangeret Landsbyløb i Smørum.

Temperaturen sneg sig helt op omkring 30 grader, og da der samtidig næsten ingen vind var, blev det en hård løbetur ude på de åbne landeveje. Men alle cirka 400 løbere klarede sig dog godt igennem udfordringen.
SØAM havde taget højde for det varme vejr, og der var stillet mange depoter op. Ligesom de havde allieret sig med en sygeplejerske – én af SØAM’s løbere som til daglig er hjertesygeplejerske – og hun kørte gennem hele løbet frem og tilbage på de to længste distancer og holdt øje med løbernes tilstand.

I målområdet havde SØAM lavet aftaler med lokale foreninger, som sørgede for aktiviteter for løberne og deres familier. Der var således både mulighed for ponyridning, et mini–orienteringsløb, massage af de trætte ben og en bordtennisdyst.

Vinderne af Landsbyløbet 2018 på halvmaraton-distancen blev fra herrerne: Stefan Gudmundsson fra SNIK Atletik, han gennemførte de 21 kilometer i den meget flotte tid: 01:17:49. Fra damerne: Lisbeth Simonsen i tiden 01:53:39.

På 10 kilometerdistancen var hurtigste mand: Erik Zobel fra Team Kaiser Sport i tiden 00.35:53, hurtigste kvinde var: Mette Bendix Müller fra Herlevløberne i tiden 00:43:04.
Femkilometeren blev vundet af Rasmus Baltzersen, der løb den på præcis 17 minutter, mens hurtigste kvinde Sara Hammarlund kom i mål i tiden 00:23:06.

I børneløbet på tre kilometer var hurtigste dreng Christian Skavnsgaard med en tid på 00:13:26 og hurtigste pige: Kirstine Carstens i tiden 00:13:42.

Landsbyløbet er tilbage lørdag den 1. juni 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *