Vi er i tænkeboks i forhold til Måløvs stationsområde
Debat Kære Bent Møller Rasmussen. Tak for dine spørgsmål, som jeg skal forsøge at svare på.

Du spørger til gode referencer på høje boligbebyggelser. Her synes jeg, at Charlottehaven på Østerbro er et flot eksempel på et vellykket boligbyggeri på seks etager.

Hvis vi vælger at bygge i højden, kan tryghed og byliv sikres ved at planlægge fælleshaver på terræn og fællesterrasser og altaner i forskellige niveauer, så livet i bebyggelsen foregår i flere plan, og vi skal selvfølgelig sørge for, at vindturbulens ikke bliver et lokalklimatisk problem i bebyggelsen. Der har du en god pointe.

Forslaget om at en fremtidig boligbebyggelse på Stationsvej skal opføres i seks-syv etager, var netop i offentlig forhøring for at høre borgernes holdning. Jeg har selvfølgelig noteret mig, at de fleste Måløv-borgere mener, at det er for højt og for tæt. Det er jeg ikke den eneste i Kommunalbestyrelsen der har, og vi er i tænkeboks i forhold til, hvordan vi kommer videre herfra. Om vi skal planlægge for en mindre del af området først, om vi skal gå den modsatte vej og tage fat i en større og mere langsigtet helhedsorienterede plan på tværs af Måløv Byvej eller noget helt tredje.

Hvis vi ender med at beslutte at planlægge for boliger på Stationsområdet, så vil støj fra jernbanen blive håndteret ved at overholde de vejledende afstandskrav til boligbebyggelsen.

Vi vil selvfølgelig gerne planlægge for en god bykvalitet og så må vi finde ud af, hvordan vi gør det bedst, når vi vil omdanne nuværende erhvervsarealer til boliger. Det er det og de forskellige ejerforhold, som gør dette projekt anderledes end Søndergård og de andre gode projekter, som du nævner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *