Op imod hver fjerde i Baldersbo har ingen forsikring
Baldersbo-3.jpg
Op imod hver fjerde beboer i Baldersbo har ingen forsikring. Og det kan blive rigtig dyrt, hvis man skal genhuses på grund af vandskader, ildebrand eller andre uforudsete ting. Nu opfordrer Baldesbos direktør Søren B. Christiansen til, at man husker forsikringen. Foto: Arkivfoto.
Økonomi Balderbos direktør advarer mod store problemer, hvis folk ikke husker deres forsikring. Hvis de skal genhuses, må man selv betale.

Det sker indimellem, at der opstår vandskader, ildebrand eller andre ting som gør, at beboere i almennyttige boliger må flytte og genhuses. Men det kan blive en dyr affære, hvis man ikke husker at forsikre sig.

Det er der tilsyneladende rigtig mange beboere i Baldersbos afdelinger, der ikke har husket. Op mod en fjerdedel af beboerne i Baldersbo står uden en indboforsikring. Det anslår boligselskabets direktør, Søren B. Christiansen, der nu advarer om ’tendensen’.

»Det er et kæmpe problem. I bund og grund har det jo ikke noget med os som boligselskab at gøre. Men når det er så mange, så synes jeg, man skal råbe vagt i gevær,« siger han.

Et af problemerne ved ikke at have en indboforsikring er blandt andet, at beboerne ikke er dækket, hvis de for eksempel skal genhuses.

»Opstår der eksempelvis en større vandskade, eller bliver en opgang ramt af en ildebrand og beboerne er nødt til at flytte ud mens boligerne renoveres, så er det beboernes indboforsikring, der skal sørge for at man får et andet sted at bo i mens. Det kan være for eksempel være på hotel – og det er dyrt. Har du ingen forsikring, så betaler du selv,« understreger Søren B. Christiansen.

Derudover påpeger han også, at det er indboforsikringen, der dækker, hvis man mister alt sit tøj, møbler, tv og computere ved eksempelvis en brand.

Man glemmer det

»Vi ønsker ikke, at nogle af vores beboere kommer ud i en problematisk situation, hvis det kan undgås,« siger direktøren om baggrunden for, at han nu går ud med sin advarsel.

Og problemet med den manglende indboforsikring har ikke nødvendigvis noget med økonomi at gøre.
»Når mennesker kommer ud for en social begivenhed, så glemmer de det simpelthen. For eksempel hvis de bliver skilt og flytter. Mange glemmer også at tænke på indboforsikringen til deres børn, når de flytter hjemmefra og er uheldet ude, så står de pludselig og mangler alt,« pointerer han.

Som boligselskab har Baldersbo, eller andre boligselskaber for den sags skyld, ingen muligheder for at hjælpe beboere med genhusning, hvis uheldet sker.

»Vi råder ikke over tomme boliger, hvor vi kan flytte beboere hen,« siger Søren B. Christiansen.
Baldersbo har også gjort opmærksom på problematikken i Fagbladet Boligen og efterfølgende er direktøren blevet kontaktet af et forsikringsselskab som han nu har etableret et samarbejde med.

Måske hjælp på vej

»Vi arbejder med ideen om en katastrofeforsikring som skal gælde for alle beboere. En forsikring, som kun skal dække ved eksempelvis vand- og brandskade, men om vi kommer i mål må tiden vise. Som boligselskab er vi slet ikke afvisende overfor et samarbejde med private virksomheder, hvis det er til gavn for vores beboere. Vi samarbejder jo med private hver eneste dag,« siger Søren B. Christiansen.

»Jeg håber virkelig, vi kan finde en løsning, så vores beboere ikke kommer til at stå med håret i postkassen, hvis deres bolig i en periode er skadet,« slutter Søren B. Christiansen.

Prisen for en genhusning af en familie er svær at angive præcist. Men forsikringsmæglerfirmaet Willis Towers Watson, der hjælper de almene boligorganisationer med at tegne de rigtige forsikringer, fortæller, at beløbet ofte ligger et sted mellem 20.000 kroner og 85.000 kroner, hvilket anskueliggør, at det kan være rigtig dyrt at ’glemme’ forsikringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *