Kina-samarbejde baner vej for LEO Pharma
Wuxibesøg.jpg
Med Bycirklen som ’døråbner’ lykkedes det for den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma at lave en aftale med Peoples’ Hospital no 2 i Wuxi. Foto: Privatfoto
mulighederne Det strategiske samarbejde mellem kommunerne Ballerup, Frederikssund og Egedal, kaldet Bycirklen, kan vise sig at have været en vigtig brik i et potentielt kinesisk eventyr for den lokale medicinalvirksomhed LEO Pharma.

Kommunerne har nemlig de sidste ti år opbygget en stærk relation til den kinesiske storby Wuxi, og det er den relation, der nu har givet LEO Pharma adgang til et stort hospital i Wuxi, der har speciale i blandt andre hudsygdomme. Sygdomme, der er LEO Pharmas primære forretningsområde.

»Jeg er naturligvis meget glad for, at Bycirklens stærke relationer til Wuxis lokale regering har kunnet åbne dørene for LEO Pharma. LEO Pharma er en betydningsfuld lokal virksomhed i Bycirklen, så det er kun glædeligt, hvis vi kan være med til at skabe udvikling for vores erhvervsliv,« siger borgmester Jesper Würtzen.

Han var selv med i Kina som repræsentant for Bycirklen, da LEO Pharmas kinesiske koncerndirektør Byron Yin og LEO Pharmas globale public affairs direktør Tine Rikke Jørgensen mødtes med hospitalsledelsen på Wuxi’s No. 2 People’s Hospital i midten af april måned.

»Vi har samarbejdet med Bycirklen i flere måneder om besøget, og vi er rigtig glade for Bycirklens opbakning, og at det stærke samarbejde med Wuxi nu også kan skabe nye markedsmuligheder for LEO Pharma i Kina,« siger Tine Rikke Jørgensen.

Selv om der er store forskelle mellem sundhedsvæsenerne i Kina og i Danmark, så er der alligevel også ligheder. Både danskere og kinesere slås med mange af de samme typer velfærdssygdomme, som for eksempel diabetes og hudsygdomme.

»Det skyldes blandt andet miljøfaktorer som eksempelvis forureningsproblemer i Kina. En følge er, at flere og flere oplever problemer med huden. Derfor er det et vigtigt marked at være tilstede på, så vi kan sikre, at kinesiske patienter kan få gavn af vores produkter,« siger Tine Rikke Jørgensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *