Handicapfodbold fejrer 20 års jubilæum
Fodbold Tirsdag den 29. maj klokken 17-21 vil LSFs handicapfodboldhold fejrer 20 års jubilæum for oprettelse af det første fodboldhold i Danmark for børn og unge med en fysisk handicap.

Samtidigt vil LSF fejre holdets flytning til Ledøje-Smørum. Len Nossell, medstifter af Målløverne, fortæller:

Holdet blev oprindelig oprettet den 29. maj 1998 i Måløv Boldklub under navnet ’Målløverne’. De fleste spillere dengang havde en motorisk handicap som for eksempel cerebral parese (spastisk lammelse), som gjorde det svært eller umuligt for dem at følge med på et almindeligt fodboldhold. Børnene var vildt begejstrede for at spille sammen med ligestillede og udviklede sig positivt, både fysisk, psykisk men også socialt.

Efter nogle år i Måløv flyttede holdet til Ballerup Handicap Idræts Club, hvor der kom flere typer af handicappede spillere til. Senere opstod der et ønske hos spillerne om at høre til en almindelig fodboldklub, hvor spillerne ville blive accepteret på lige fod med de andre fodboldspillere, og hvor man vil møde velvillighed over for spillernes udfordringer. Derfor flyttede holdet til BSF. Men efter en del uoverensstemmelser valgte handicapholdet at opsige deres medlemskab kollektivt og flytte til Ledøje-Smørum Fodbold i januar 2018.

Holdets spillere består i dag af både fysisk og psykisk handicappede og mange af dem kommer langtvejs fra.

Til jubilæum vil der være en syvmands showkamp mellem de gamle Målløverne og det nuværende hold. Den varer fra kl. 17.30 – 18.10 (2 x 15 min). Alle er velkomne til at overvære kampen på LSF’s bane. Derefter er der spisning og en reception for de tilmeldte spillere og forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *