Guld og bronze i DM ultralang
DM_ultralang_medaljevindere_BallerupOK-copy.jpg
Seje og glade Balleup OK medaljevindere i DM ultralang. Anne Marie Thommesen, guld, samt Annette Bonde og Diana Cederberg, begge bronze. Foto: privatfoto
Løb For et par uger siden var der DM i ultralangt orienteringsløb i Jægerspris Nordskov. Her præsterede flere løbere fra Ballerup OK ud over det sædvanlige og løb medaljer hjem til klubben.

DM ultralang er en slags o-sportens maratondisciplin, hvor løberne sendes ud på udmarvende distancer. I eliteklasserne H21/D21 sendes løberne ud på helt op til 26,8 km, og det er vel at mærke i fugleflugslinje. Reelt løbes der længere, for i orienteringsløb kan det koste dyrt at løbe lige på. I de øvrige aldersklasser er distancerne noget kortere, om end stadig fysisk meget krævende.

Udover at holde dampen oppe og koncentrationen i top bestod den største udfordring nok i at vælge den mest fremkommelige rute i en skov, der bød på alt lige fra åbne områder og let gennemløbelig løvskov henover nåleskov med grene i bunden til områder med kraftig bundvegetation. Visse steder krydret med svært gennemtrængeligt brombærkrat.

I klassen D40 vandt Anne Marie Thommesen efter et spændende løb, hvor nummer to Pernille Buch fra OK Gorm ellers lå klart i spidsen de første syv-otte poster. Halvvejs gennem løbet trakk Anne Marie dog fra og vandt sikkert DM-guld med et forspring på 5:50 minutter. I denne klasse præsterer Diana Cederberg over evne og sikrede bronze i et af karrierens bedste løb.

Det blev også til bronze i D55, hvor Annette Bonde løb sig til denne flotte hæder.

På herresiden var det lige ved og næsten, men stadig ypperligt præsteret, at Troels Christensen blev nummer fire i H55 og Jørgen Skaarup nummer fire i H60 blandt mange stærke løbere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *