En tragisk cykelulykke på grund af åben bom
læserbrev Natten til 19. april kørte min vedholdende og udholdende søster igen af sted på cykel til udleveringsstedet af aviserne Industriparken 23 i Ballerup.

Hun har bragt aviser ud om natten i 24 år, og nu var det hendes sidste sæson.

Hun kører fra sit hjem i Magleparken 128 ad stier til udleveringsstedet, men når aldrig frem, idet hun forulykker på cyklen på stien langs Ballerup Boulevard i ‘dalen’ ved bommen – den bom-låge, som ikke var fastspændt hin ulykkesnat – og har ikke været det gennem en tid, som vi hører det, men den stod og ’flagrede’, hvilket hun overså og torpederede den.

Nu ligger hun i kunstig koma på Rigshospitalet og udsigterne for hende og os er dystre.

Vi har efterfølgende besøgt ulykkesstedet, hvor bom-lågen også ’flagrede’ den eftermiddag. Den kunne dog ved armkræfter ‘knyttes fast’/sættes i spænd til det sted, hvor bolten skulle have været, men kan hurtigt gå løs igen. Jeg har behov for at fortælle om denne forfærdelige ulykke, så der kan tages de nødvendige forholdsregler, sådan så ikke noget tilsvarende sker igen.

Og så fandt jeg på Ballerup Kommunes hjemmeside deres mål for trafiksikkerheden, som lyder:

• bidrage til at opnå nationale mål om at reducere antallet af tilskadekomne i trafikken

• forebygge trafikuheld ved at iværksætte en række initiativer

• øge trygheden for cyklister og fodgængere

Vi får ikke min søster tilbage, men har brug for at fortælle, at der er noget, som ikke var, som det burde være, hin nat.

4 kommentarer om “En tragisk cykelulykke på grund af åben bom”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Hvilken sektion hos Ballerup kommune er egentlig ansvarlig for åbning og lukning af disse bomme.

  Jeg havde for nogen tid siden tilsvarende spørgsmål om bommen ved Hold-an Vej/Vestbuen, der havde stået åben hele vinterhalvåret.

  1. Ove Ginness siger:

   Hej Poul E. Pedersen,
   I Ballerup Kommunes administration er der ingen ansvarlige i nogen situationer – overhovedet!

 2. Anita Berner siger:

  Det er min mor der forulykkede den nat. Hun var 74 år gammel og kørte med aviser om natten. Stolt og sej var hun. Nu er hun død. Jeg har fået beklagelse fra kommunen og blomster fra borgmesteren. Anita

 3. Anita Berner siger:

  Vi har søgt kommunen og deres forsikring om at tage ansvaret for den åbne bom-låge. Kommunen og forsikringsselskabet taler med samme tunge, og afviser at tage ansvaret for at bom-lågen hverken var låst eller lukket den nat….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *