Ellebo’ere skal snart ud af deres boliger
Ellebo_april2017-copy.jpg
Renoveringen af Ellebo, der ellers har stået på et stykke tid er nu næsten stoppet. Nu skal to af blokkene rives ned og beboerne skal til individuelle samtaler, så man kan få genhusnings-puslespillet til at gå op. Foto: Flemming Schiller
byggesjusk Processen med at genhuse omkring 100 familier fra de nedrivningstruede Ellebo-blokke går nu i gang. KAB opfordrer alle til at være fleksible.

Sagen om Ellebo, hvor omfattende fejl i fundamentet betyder, at man er nødt til at indstille det meste af renoveringen og endda rive to blokke ned, går nu ind i en ny fase.

Den 17. april afholdt KAB beboermøde, hvor alle de fremmødte fik en opdatering på situationen. Omkring 200 beboere var mødt frem til orienteringen, der primært drejede sig om den forestående genhusning af de beboere, der bor i blok 1 og 2, der efter planen skal rives ved.

Det er en krævende proces, der nu går i gang og som kræver stor fleksibilitet fra både boligselskab og beboere.

Individuelle samtaler

»Det er en lang proces, og vi skal indledende have tilladelse til at rive ned fra både kommunen, Landsbyggefonden og staten fordi byggeriet engang har fået støtte. Derefter skal vi i gang med genhusning af omkring 100 familier. Det bliver et større puslespil. Vi vil gennemføre individuelle samtaler med hver enkelt beboer under mere afslappede former, så man ikke skal sidde og spørge og tage stilling til så mange ting i en stor forsamling. Så kan man have en bisidder, familie eller venner med,« siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB.

Under samtalerne vil man så klarlægge, hvordan den enkelte beboers kontraktlige forhold er og efterfølgende vil man tage stilling til, hvad man kan tilbyde.

»Det er klart, at nogen, som er blevet lovet en bolig i Ellebo ikke kan få det. Vi kommer til at mangle boligerne på grund af denne meget uheldige og ekstraordinære situation. Så det vi har lovet folk, må vi i nogle tilfælde annullere. Så den eneste vej frem er at tage stilling fra sag til sag. Men vi skal nok finde en løsning og vi skal nok finde en bolig til folk, der minder nogenlunde om den, de har nu, både størrelsesmæssigt og økonomisk,« siger Rolf Andersson, som lover at ingen ufrivilligt kommer til at stå på gaden.

Han kan dog ikke love, at boligen bliver i Ballerup, men at det kan blive i en af de mange andre KAB-afdelinger.

Fleksible beboere

»Fordi situationen er, som den er må vi også kræve lidt fleksibilitet fra beboernes side. Vi giver folk to tilbud, som de kan tage imod. Der må vi så håbe, at folk er imødekommende, ellers kan man risikere at stå på gaden. Men så er det jo et valg. Det er en situation, som vi helst undgår og det vil vi naturligvis fortælle om på vores individuelle møder, så beboerne ved, at sådan er situationen,« siger Rolf Andersson, som roser beboerne for generelt at tage situationen pænt.

»Folk tager det generelt pænt. Det er trods alt en fornøjelse, at vores beboere i en så dramatisk situation, som nogen står i, tager det så konstruktivt. Det er et stort puslespil, men med velvilje, så kommer det hele til at glide og så skulle genhusningen gerne være færdig omkring årsskiftet. Tager det lidt længere, så klarer vi også det,« understreger Rolf Andersson.

Den tomme grund

Hvis alle tilladelser går igennem kan nedrivningen af blok 1 og 2 begynde i foråret 2019 og tage i omegnen af tre-fire måneder. Derefter er det uvist, hvad der så sker.

»Så står vi med en byggegrund, som er attraktivt beliggende. Vi er i løbende og god dialog med Ballerup Kommune, og vi kunne da godt tænke os at bygge på den grund. Men det er alt for tidligt at sige noget om endnu, så det er kun ønsker og spekulationer fra min side. Først og fremmest skal vi nu have klaret genhusningen af beboerne og nedrivningen, så må vi tage resten efterfølgende,« siger Rolf Andersson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *