Vestegnens politi har fart på udrykningen
Politiets-bildør_foto_Rigspolitiet-1.jpg
Patruljevognene hos Københavns Vestegns Politi har mest fart på, når de rykker ud. En måling af responstiden i 2017 på landsplan viser, at patruljerne er næsten to minutter hurtigere fremme end gennemsnittet. Foto: Arkivfoto
responstid Igen i 2017 var patruljevognene fra Københavns Vestegns Politi de hurtigste i responstid i landet. Det viser de seneste målinger.

Responstiden måles fra det øjeblik anmeldelsen modtages på vagtcentralen til patruljevognene er nået frem til gerningsstedet. Her havde patruljerne fra Vestegnens politi en gennemsnitlig responstid på 8 minutter og 42 sekunder målt på de i alt 2584 udrykninger. Det er næsten to minutter hurtigere end landsgennemsnittet.

Målingen glæder politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

»I dansk politi hjælper vi hinanden, og sidste år bistod vores folk med løse de særlige politiopgaver ved grænsen og i København. Vi måtte så nedprioritere noget, men vi holdt fast i et stærkt og slagkraftigt døgnberedskab til at rykke ud, når borgerne akut havde behov for os,« siger politidirektøren.

Ovenpå den gode måling roser Kim Christiansen personalet.

»Det er afgørende, at vi når hurtigt frem til de akutte, igangværende hændelser, som involverer fare for borgernes sikkerhed og sundhed, og det har vores folk virkelig taget seriøst. Det kan man godt være tilfreds med som borger på Vestegnen,« siger politidirektøren.

Politiet måler responstid på 15 udrykningsårsager og der blev i alt målt 31.381 udrykninger i Danmark i 2017.
Det understreges dog, at de hurtige responstider også skal ses i lyset af, at der er store forskelle i geografien i politikredsene og at Københavns Vestegn dækker et geografisk lille område med et relativt godt udbygget vejnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *