Velkommen til Måløvs nye samlingssted
indvigelse_vores_tingsted_17-2.jpg
Rigtig mange var mødt frem i det bragende flotte forårsvej ved indvielsen af det nye tingsted i Måløv. Som man kan se, er det både lyst og med masser af plads til udfoldelse og møde. Foto: Fotos: Flemming Schiller
Projekt Det nye tingsted i Måløv blev fredag indviet med taler, hygge og nye ambitioner.

Det begyndte som en løs ide om et hyggeligt, midlertidigt sted, hvor folk i Måløv kunne mødes. Det endte med et stort og permanent samlingssted, hvor 25 frivillige har brugt 1400 timer på at gøre det færdigt.

Fredag eftermiddag blev det nye tingsted, lige ved Måløvhøj Skole, afdeling Måløv, så indviet. Det store og spektakulære træbyggeri var fyldt med mennesker og grillrøg fra de ristede pølser, som hører sig til på en festlig dag som denne. Se billeder fra dagen: galleri

Tingstedet er ikke bare et træskur med ambitioner om at være mere. Det er mere, for de store, åbne rum under de høje og hvælvede tag indbyder til, at man mødes og afholder alt fra fest og bryllup til spejderlejr og møder.

Borgernes sted

En som var særdeles tilfreds på denne indvielsesdag var Sune Lohse, der er en af folkene bag hele projektet. Han glæder sig over, at der nu er kommet et godt mødested under tag.

»Det begyndte i 2015, hvor vi fik ideen om at lave et midlertidigt sted. Så fik vi 188.000 kroner fra borgermillionen og begyndte. Men Ballerup Kommune kunne godt tænke sig et mere permanent sted og så søgte vi fra borgermillionen i 2017 og fik yderligere 100.000 kroner. Så tog det fart og vi har knoklet for at få det færdigt, så det er dejligt at være her i dag,« siger Sune Lohse, som hele tiden bliver afbrudt af folk, som kommer hen for at sige ’tillykke’ og ’hvor er det flot’.

Han understreger, at tanken med tingstedet er, at det skal være hele Måløvs sted.

»Det skal være borgernes sted. Og det skal kunne bruges til alle formål. Om det er bryllup, fest eller møder, så skal man kunne bruge det. Men vi skal have opstillet nogle regler for booking og den slags, så vi også har styr på det,« siger Sune Lohse, som indtil videre stiller sig tilfreds med stedet som det er, Men der er en række ønsker til fremtiden.

»Lige nu er vi rigtig glade for, at stedet er som det er og vi vil lige nyde det. Men vi har da nogle ønsker for fremtiden omkring toiletfaciliteter og kloakering, men vi mangler pengene. Så det kan være, at vi vil søge nogle penge senere.

Men vi venter lidt for det har været et stort arbejde, og vi skal lige nyde, at vi er nået hertil,« siger Sune Lohse.

Stor betydning

Det store arbejde der er lagt i det nye sted glæder også borgmester Jesper Würtzen (A), som naturligvis havde trukket borgmesterkæden på, da han indviede huset.

»Det har en stor betydning for Måløv og er et rigtig godt eksempel på borgerengagement. Det ligger centralt og det skal være et sted, hvor folk kan mødes på kryds og tværs. Vi tror, at det kan blive et rigtig godt sted for hele Måløv,« siger borgmesteren, der godt kan forestille sig, at folkene bag har flere ambitioner på tingstedets vegne.

»Det kan sagtens udvikle sig, men det er ikke nogen konkrete planer lige nu. Det er kommet godt i gang, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden,« siger Jesper Würtzen.

Efter taler og snoreklip var der tid til hygge blandt alle de fremmødte, der blev grillet pølser og snakket på kryds og tværs – og der blev tilmed nedsænket en tidskapsel med en række tidstypiske ting, som borgerne i Måløv selv havde medbragt til formålet.

Dermed var tingstedet allerede på sin første officielle dag lige præcis det samlingspunkt, som det er tiltænkt at være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *