Tre kandidater stadig i spil til S-valget
mus.jpg
Musa Kekec bibeholder sit kandidatur.Det samme gør Charlotte Holtermann, og de skal begge op imod Kasper Sand Kjær. Foto: Arkivfoto
Valgkamp Kampen om at blive Mette Frederiksens afløser spidser til. Nu venter en urafstemning blandt medlemmerne.

Der er endnu ikke fundet en endelig kandidat til at afløse Mette Frederiksen, som jo flytter kreds til Aalborg op mod folketingsvalget næste år.

Kredsen pegede på Kasper Sand Kjær, men to lokale Ballerup profiler, Musa Kekec og Charlotte Holtermann ville også lege med og stillede derfor op.

Den 17. april var der intern afstemning på repræsentantskabsmødet. Det endte med, at Kasper Sand Kjær fik ti stemmer, mens de to Ballerup-kandidater fik fire hver. og da ingen dermed endte med at få 2/3 af stemmerne skal der nu urafstemning til blandt de i 735 medlemmer i Ballerupkredsen.

»Der er en splittelse og det kommer nok lidt bag på mig, for kredsen pegede på Kasper Sand Kjær fra begyndelsen.

Men nu har vi tre kandidater og skal så spørge alle medlemmerne. Det kommer til at tage lidt længere tid, så vi regner med, at de første resultater har vi omkring 1. juni. Det vigtige er, at vi får en kandidat, der kan favne begge sider i kredsen, » siger kredsformand Torben Jensen op til afstemningen.

Også den oprindelige kandidat, Kasper Sand Kjær, tager urafstemningen som en udfordring.

Det er demokrati

»Det er et reelt valg melelm tre kandidater og det har jeg det fint med. Jeg ser mig selv som den neutrale kandidat, der skal favne begge sider i kredsen og som har de klassiske S-dyder på plakaten. Jeg føler ikke, at der er en splittelse, men blot et ønske fra flere kandidater om at være med til at præge politikken og det er fint. Jeg synes stemningen er god og det er rent demokrati, så jeg ser frem til de kommende måneder indtil den endelig kandidat er fundet,« siger Kasper Sand Kjær.

Begge de øvrige kandidater, Musa Kekec og Charlotte Holtermann, bibeholder deres kandidatur frem mod urafstemningen.

»Jeg bibeholder kandidaturet. Faktisk er jeg topmotiveret og jeg har allerede mere end 70 der vil stemme på mig i baglandet allerede nu. Så jeg tror på det. Mit mål er at samle kredsen, for selvom jeg stiller op til at være kaptajnen, så går det ikke uden besætningen. Derfor skal vi have det stærkest mulige hold op til valget og der mener jeg bestemt, at jeg kan bygge broerne,« siger Musa Kekec.

Det har ikke været muligt at få en direkte kommentar fra Charlotte Holtermann, men via SMS bekræfter hun, at hun fortsat er kandidat og ser frem til valget og urafstemningen, hvor det er medlemmerne, der bestemmer udfaldet.

Ved afstemningen er reglerne i øvrigt sådan, at en af kandidaterne skal have mere end 50 procent af stemmerne for at blive valgt. Hvis det ikke sker, skal de to kandidater med flest stemmer fra det første valg ud i et omvalg og der er vinderen så den med fleste stemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *