Penge til sheltere i Sømosen
Borgermilion.jpg
Elisa Korsgaaard fra De Grønne Pigespejdere (i midten) sammen med Marianne Kongsted fra FDF i Skovlunde og Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune. De to grønne pigespejdere i front er Julia Mayland Jensen og Ida Korsgaard Henningsen. Foto: Privatfoto
borgermillion Der kommer gode toiletforhold til de naturglade ved Sømosen. Et spejderprojekt fik flest stemmer og en pose penge.

I sidste uge fandt Borgermillionens andel i Skovlunde sine stolte modtagere, da der blev stemt om fire forskellige forslag til at styrke fællesskabet i den gamle bydel.

Et flertal af stemmerne fra de mange fremmødte i Skovlunde Kulturhus faldt på projektforslaget fra De Grønne Pigespejdere og FDF i Skovlunde, som vil etablere toilet og vand i Sømosen og dermed optimere forholdene for de mange besøgende ved områdets sheltere.

Aftenens første afstemning viste tæt løb mellem spejdernes forslag om at forbedre forholdene i Sømosen og Kurt Bidstrups idé om at etablere en harefamilieskulptur af træ ved Madpakkehuset i Harrestrup Ådal. Resultatet affødte derfor endnu en afstemningsrunde, hvor slaget stod mellem de to populære projekter, og her løb spejdertrupperne med den endelige sejr.

Penge til harerne

Spejdernes vinderidé modtog cirka 224.000 kroner ud af de knap 274.000, som kommunalbestyrelsen havde afsat til skovlundeborgernes projektforslag. Det gav knap 50.000 kroner i overskud, og de penge gik til Kurt Bidstrups harefamilie i Ådalen, som så kan etableres i en eller anden mindre eller begrænset udgave

Tirsdag aften ruller borgermillionen i Atriet på Ballerup Rådhus, når beboerne i Ballerup Nord stemmer om tre forskellige borgerdrevne idéer, der skal styrke bydelens kulturliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *