Opfindsomme elever vil redde bierne
Science-Cup-Vinder-Ballerup-copy.jpg
De tre glade vindere ved regionsfinalen i Science Cup i Ballerup. Fra venstre: Miranda Andersen, Amalie Tissera og Dia Rzygar. Nu skal de tre Borupgaard-elever dyste mod ni andre hold i den store landsfinale i København den 14. maj. Foto: privatfoto
Konkurrence Et hold elever fra Borupgaard har sikret sig en finaleplads i konkurrencen Science Cup med deres opfindelse af et særligt feromon-klæbepapir til bistader.

Tre gymnasiepiger fra Borupgaard er ved at forberede sig på finalen i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence ’Science Cup’. Efter at have imponeret dommerne ved den regionale finale er Boag-pigerne nu klar til den store landsfinale.

Miranda Andersen, Amalie Tissera og Dia Rzygar fra 2.y har udviklet en smart løsning, der skal redde honningbier fra den såkaldte ’varroamide’.

Varroamiderne udgør en stor trussel mod honningbierne og har givet biavlere verden over grå hår i hovedet. Miderne snylter på bierne, som tager dem med hjem til bistadet, hvor de kan sprede sig til yngelen. I dag sprøjter man mod miderne, men nu har de tre piger fra Borupgaard fundet på noget smart.

De har nemlig konstateret at miderne – men ikke bierne – dør af feromon, og har derfor udviklet et særligt klæbepapir med feromon, som kan monteres i selve bistadet – og dermed bekæmpe miderne, så snart bierne komme hjem med mider på kroppen.

Dommerne ved den regionale finale, der blev afholdt hos UL i Ballerup, mener, at pigerne har fundet en innovativ og nytænkende løsning på et meget samfundsrelevant problem – både nationalt og globalt. Derfor kan de tre Boag-elever nu se frem til at dyste mod ni andre hold fra resten af landet ved finalen i Science Cup den 14. maj i Ingeniørforeningen i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *