Musical for fulde huse
verden_venter_generalpr©ve_27-1.jpg
Der blev sunget, danset og spillet igennem, da eleverne fra Ballerup Ungdomsskolen pustede liv i musicalen ’Verden Venter’ i sidste uge. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Sammenspil 41 børn og unge fra Ballerup Ungdomsskole trykkede den af i sidste uge i Baltoppen, da musicalen ’Verden Venter’ fik liv. Ballerup Bladet kiggede med, da der var forpremiere.

Det er dagen før dagen i Baltoppen, hvor 41 elever fra Ballerup Musikskole skal vise musicalen ’Verden Venter’, skrevet af Høg, Aaagaard og Mathiesen, der blandt andet står bag ’Vildheks’ og ’Skammerens Datter’.

Det indbudte publikum består af 6.-9. klasses elever fra kommunens folkeskoler. Krævende tilskuere, hvis opmærksomhed nemt afledes af nyhedsfeed’et på mobilen, og som er forvænte med god underholdning af høj kvalitet på streaming-tjenesterne.

Men kan de fanges af live-teater spillet af unge amatører og med en handling henlagt til en kostskole i 1958, længe før internettet og online-paralleluniverser, og hvor eleverne går i skoleuniform, læggede nederdele og knæstrømper til pigerne, og cigaretbukser og seler til drengene.

Ja, lyder svaret fra instruktør Annalouise Gomard, der har valgt musicalen, som hun oplevede for 20 år siden, da hun selv var teenager, for budskaberne er evigt aktuelle; det handler om at følge sin passion og vigtigheden af sammenhold og fællesskab. Budskaber som også vedkommer unge anno 2018.

Billedgalleri: Verden Venter

Måneders slid har båret frugt

Og efter reaktionen i salen at dømme, har instruktøren ramt plet. Der bliver klappet, hujet og piftet, når spillerne synger, danser og spiller sig gennem velkendte temaer som mobning, den første kærlighed, homoseksualitet, og om at have modet til at forsvare sine synspunkter, selv om det giver problemer.

De mange måneders prøver på dans, sang og skuespil har båret frugt, og som publikum glemmer man, at det er unge i alderen 13-25 år, der gestalter alle rollerne, danser alle dansene og synge alle sangene, godt bakket op af liveorkestret, en flot og enkel scenografi og fine kostumer. Der bliver skiftet flere gange undervejs, hvorfor kostumiererne må have været på overarbejde for at klæde alle 41 elever så godt på.

Fyldte rollerne ud

Alle sejl er sat til for at gøre forestillingen så helstøbt som muligt. Der er blevet knoklet med detaljerne, og spillerne stråler af lyst til at stå på scenen.

Ikke mindst den mandlige hovedrolle i musicalen, som blev spillet af 16-årige Frederik Forland. Og selv om Frederik blot går i 9. klasse, så fyldte han de smalbenede cigaretbukser overbevisende ud med sang, dans og spil. Måske en kommende stjerne er her født.

Og hans kvindelige modstykke 18-årige Anna Eline Knudsen imponerede med sin solosang. Ligesom Jørgen, Hr. Dissing og skolens bad boy Bjørn, der bærer de større roller, godt bakket op af deres medspillere. Også rollerne som de voksne, reaktionære lærere fungerer godt og troværdigt, selv om det er unge mennesker, der skal fylde autoriteterne ud. Det gjorde de, ligesom resten af holdet, overbevisende.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *