Multikulturel forening og Møllens Venner slår pjalterne sammen
Ballerup-Multikulturelle-Forening2018-copy.jpg
Den nyvalgte bestyrelse i Ballerup Multikulturelle Forening. Fra venstre: Sabrah Møller, Thorkild Krejberg, Mary Dervisi, Mila Kahrimanovic, Niels Gulbech-Eiruff og Melisa Sevim Damgaard. Foto: Privatfoto
foreningsliv De to lokale foreninger Ballerup Multikulturelle Forening og Foreningen Møllens Venner har planer om en fusionering. Foreløbig har de indgået et formelt samarbejde med henblik på sammenlægning i det nye år.

Der er et rigt og bredt foreningsliv i Ballerup Kommune – til stor glæde for de mange mennesker, der uge efter uge, måned efter måned, nyder godt af det enorme frivilligarbejde, der foregår i klubber og foreninger rundt om i kommunen.

To af de foreninger, der beskæftiger sig med integration og samspillet mellem ’’nye’’ og ’’gamle’’ ballerupborgere er Ballerup Multikulturelle Forening (BMF) og Foreningen Møllens Venner.

Førstnævnte har eksisteret i 12 år og har gennem tiden markeret sig med afholdelse af forskellige debatmøder og festlige arrangementer – hvoraf flere er blevet faste traditioner med mange besøgende, som for eksempel fredslys-
arrangementet som optakt til juletræstændingen i Ballerup hvert år og den faste fejring af grundlovsdag.

Foreningen Møllens Venner er en nyere forening, som opstod i sommeren 2016 som støtteforening til Venligboerne på Møllen. Her arbejder man blandt andet med at arrangere forskellige sociale aktiviteter for de flygtninge, som kommer til Ballerup. Ligesom der gives økonomisk tilskud til forskellige selvhjælpsprojekter, kurser, uddannelser eller undervisningsmaterialer til flygtninge og mindre beløb til udgifter i forbindelse med familiesammenføringer, flytning og lignende.

Samler kræfterne

Medlemmerne i de to foreninger krydser tit veje, og nu har de besluttet at intensivere samarbejdet med henblik på at fusionere i 2019.

»Mila (formand i BMF, red.) og jeg har sludret om, at det kunne være en god idé at slå foreningerne sammen. Vi har jo hver især nogle kompetencer i både Ballerup Multikulturelle Forening og Møllens Venner, og det giver god mening at slå kræfterne sammen,« fortæller næstformand i Møllens Venner, Niels Gulbech Eiruff, som også netop er blevet valgt som nyt bestyrelsesmedlem i BMF, der holdt generalforsamling i forrige uge.

På generalforsamlingen blev Mila Kahrimanovic også genvalgt som formand for BMF – en post hun har haft siden Miasser Hawwa forlod den i 2016.

»Vi er mange forskellige foreninger og grupper, der egentlig gerne vil lidt det samme. Men engang imellem kan man godt få følelsen af, at vi kommer til at kvæle hinanden eller stå lidt i vejen for hinanden. Derfor giver det rigtig god mening at slå Ballerup Multikulturelle Forening og Møllens Venner sammen, så vi bliver endnu stærkere og kan trække i samme retning,« siger Mila Kahrimanovic og tilføjer:

»Vi vil komplementere hinanden i stedet for at konkurrere.«

De to foreninger tager hul på fusionen ved at intensivere samarbejdet i det næste år, inden begge bestyrelser skal tage endeligt stilling til sammenlægningen ved deres generalforsamlinger i første kvartal 2019.

Fælles afsender

»Vi har nu indgået et formelt samarbejde, der betyder at vi selvfølgelig vil være i løbende dialog omkring, hvilke projekter vi skal lave, hvad vi har af idéer hver især og så videre. Og så vil alle kommende arrangementer, som vi står bag, blive afholdt i samarbejde og derfor benævnt ’Ballerup Multikulturelle Forening og Foreningen Møllens Venner’,« fortæller Niels Gulbech-Eiruff, der glæder sig til det tætte samarbejde mellem de to foreninger.

Hvad navnet på den nye, fusionerede forening bliver, er endnu ikke besluttet.

»Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for navnet Multikulturel Forening, for det er jo lige præcis det, det hele handler om,« tilføjer Niels Gulbech-Eiruff.

1 kommentar om “Multikulturel forening og Møllens Venner slår pjalterne sammen”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Igen, igen og igen.

  Det er kun en meget lille del af de fremmede der er reelle flygtninge.
  De fleste er økonomiske migranter, der først er flygtet til et andet sikkert land, hvorved deres flygtningerettigheder/status udgår, og de nu er almindelige migranter, uden samme krav og rettigheder som en flygtning.

  Hvad denne nye ovennævnte forenings formål/politik for disse tilrejsende egentlig kommer andre ved, må stå hen i det uvisse, medmindre formålet blot er at demonstrere deres egoistiske godhed for alt folket.

  Men fred være med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *