Motocross-projekt nomineret til pris
Motocross-1.jpg
Masser af fart og motorlarm er noget, der trækker de unge fra Ballerup og omegn til. Nu har motocross-projektet fået så meget succes, at der er faldet en nominering til Den Kriminalpræventive Pris af. Foto: Arkivfoto
hæder Det kommunale motocross-projekt er blevet nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2018.

Igennem tre år har Ballerup Kommune drevet et socialt projekt, hvor unge med begyndende risikoadfærd har kunnet komme og køre motocross og mødes med andre unge.

Projektet, der er et samarbejde mellem Ballerup Kommunes ungeindsats, Klub Skovlunde og Klub Syd er blevet en stor succes, hvor rigtig mange unge hver dag mødes og køre cross eller samles for at være sammen med både venner og voksne.

Nu er projektet blevet indstillet til Den Kriminalpræventive Pris 2018, der uddeles af Det Kriminalpræventive Råd den 10. april.

Det er en anerkendelse af projektet og det arbejde, som gøres, mener leder af Ballerup Kommunes ungeafsnit, Erik Hansen.

Tilbud og ansvar

»Vi er indstillet, fordi vi har kombineret, at de unge har et godt tilbud at være en del af og samtidig skal de tage ansvar og være en del af et fællesskab. De unge skal jo også være med til at vaske deres tøj, der skal laves mad ved fælles arrangementer og i det hele taget være en aktiv del tilbuddet. Projektet har kørt i tre år og vi har 110 unge hvert år, der kører cross og med samarbejdet med Klub Skovlunde og Klub Syd er der plads til endnu flere unge. Så vi er bestemt glade for den anerkendelse, det er at være indstillet til prisen,« siger Erik Hansen, som afslører, at han allerede nu er i gang med at skrive talen til overrækkelsen på tirsdag.

En anden historie

Han mener også, at nomineringen kan fortælle en anden historie, end den man ofte hører i kommunens ungeafdeling.

»Vi hører jo ofte, at vi ikke har styr på de unge og at de bare laver ballade. Men projektet her viser, at vi rent faktisk har tilbud der virker, og at det bliver anerkendt,« siger Erik Hansen, som anslår at omkring 150 unge årligt er i kontakt med projektet, enten ved at køre motocross eller ved bare at ’hænge ud’ omkring motorlarmen, benzinlugten og fællesskabet.

Formålet med de unges motocross-projekt er at fastholde de unge i et fritidstilbud og samtidig fastholde deres tilknytning til skole og uddannelse.

Udover motocrosskørsel er de unge også involveret i istandsættelse af lokaler, køb af udstyr samt planlægning af kolonier og ture, hvilket giver dem ansvar og fællesskab.

Faldende fravær

De unge har også i samarbejde med personalet startet en cafe, som de unge driver sammen med forældrene.
Derudover er der ugentlige fællesspisninger og nogle af de unge er blevet tilbudt vredeshåndteringskurser og familiebehandling.

Alle disse tiltag har betydet, at mange unge benytter tilbuddet og at fraværet blandt de unge er faldet. Den succes avler nu indstillingen til prisen, der altså uddeles tirsdag den 10. april.

Udover motocross-tilbuddet er også et idrætsprojekt i Københavns Kommune og en ungeindsats på gadeplan i Brøndby nomineret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *