Lokal finalist i Unge Forskere
Clara-2-copy.jpg
Clara Steensen Ravns projekt er blandt de 50 udvalgte, som gik videre fra semifinalerner til den endelige finale i Unge Forskere. Foto: Privatfoto
talent Clara Steensen Ravn fra Borupgaard Gymnasium er i finalen i konkurrencen ’Unge Forskere’.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Borupgaard Gymnasium år efter år lægger klasselokaler til en imponerende forsamling at talentfulde unge. Og nu har én af dem gjort det igen.

Clara Steensen Ravn fra 3.z har med sit biologi- og idrætsprojekt ’Dans dig klogere! – det tyder på det virker’ sikret sig en plads i finalen i den prestigefyldte naturvidenskabelige konkurrence Unge Forskere.

Talentkoordinator på Borupgaard gymnasium Peter Sjøholm fortæller, at gymnasiet hvert år har dygtige elever med i denne konkurrence, og i år er altså ingen undtagelse.

Claras finaleprojekt er en udløber af Claras SRP – en stor skriftlig opgave i 3.g – som Clara skrev i sine to studieretningsfag biologi og idræt. Det har nu, udover et flot 12-tal i SRP’en, ført Clara til finalen i Unge Forskere.

De tre hovedpointer i hendes projekt er, at dans øger hjernens neuroplasticitet – det vil sige dannelse af nye netværk og neuroner i hjernen. Ligesom dans øger ens intelligens og effektiviteten af ens hukommelse.

Prinsen uddeler præmier

I år er 30 år siden konkurrencen Unge Forskere så dagens lys. Konkurrencen strækker sig over hele foråret og kulminationen er finalen i Forum i København, hvor HKH. Prins Joachim, som er protektor for Unge Forskere, uddeler præmier sammen med undervisningsministeren.

Clara Steensen Ravn fra Borupgaard Gymnasium har kvalificeret sig til finalefeltet sammen med 49 andre unge forskerspirer og skal fra søndag den 22. april til tirsdag den 24. april dyste mod hinanden i Forum.

Forud for finalen har været to kvalifikationsrunder, hvor feltet blev skåret ned fra cirka 1800 projekter til de 50, der nu er med i finalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *