Kommunen vil ikke ’tjene’ på strejken
byskilte_ballerup_3.jpg
Selvom Ballerup Kommune kunne tjene godt på en konflikt, så vil man føre de eventuelt sparede penge tilbage til de fagområder, som har brug for dem efter en konflikt. Foto: Arkivfoto
Økonomi En stor konflikt med både strejker og lockout truer måske forude. Men Ballerup Kommune vil ikke bare putte de eventuelt sparede konfliktpenge i kassen.

Som de fleste nok har bemærket, lurer en konflikt måske lige om hjørnet.

Hvis konflikten bliver en realitet, er Ballerup en af de kommuner, der fra begyndelsen var udpeget til at strejke. Men en lockout vil lamme store dele af det offentlige Ballerup.

Men uanset hvor længe konflikten eventuelt vil vare, så har Ballerup Kommune ikke tænkt sig at tjene på konflikten.

Det fastslår borgmester Jesper Würtzen (A).
»Jeg håber, at konflikten ikke bliver til noget og at parterne kan blive enige, for det vil påvirke rigtig meget i Ballerup. Men hvis der kommer en konflikt, så vil Ballerup Kommune gøre på samme måde som ved lærerkonflikten i 2013. De penge, der spares på konflikten fra kommunens side vil blive ført tilbage til faggrupperne. Man kan godt forestille sig, at hvis kommunen er lukket en måned, så sparer vi jo rigtig mange penge. Dem kunne vi sagtens putte i kassen. Men vi vil hellere have, at de er ude i fagene. Så vi vil give pengene tilbage til de fagområder, der har brug for dem,« siger Jesper Würtzen, som skal drøfte sin holdning med budgetpartnerne.

Nødberedskab

Selvom man siger, at Ballerup lukker ned, så er der et nødberedskab, der gør, at livstruende og akutte tilfælde bliver håndteret.

Der er områder, der er fritaget for lockout, såsom dele af ældreområdet, plejecentre, hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Også personale i specialinstitutioner og specialskoler samt ansatte på områder, hvor borgere er afhængige af kommunens hjælp, er undtaget fra lockout, da man naturligvis skal opretholde akutte beredskaber.

Også forsyningsvirksomheder er undtaget fra lockout, så folk kan få både strøm og varme i deres hjem.

Så konflikttruslen er til stede, men kan altså også blive afblæst eller udskudt, hvis parterne er så tæt på hinanden at forligskvinden finder det sandsynligt, at der kan landes en løsning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *