Duemanden og damen med 14 lag tøj
Michael-Vesterskov-copy.jpg
Michael Vesterskov udgiver i denne uge novellesamlingen ’Duemanden og andre fortællinger’. Foto: Pri-foto
noveller Den lokale musiker, komponist og forfatter Michael Vesterskov har en ny bog på gaden med fortællinger om skæve eksistenser og følelser, vi alle kender.

En fin lille samling af menneskeskæbner folder sig ud i den 100 sider lange bog ’Duemanden og andre fortællinger’, som den lokale musiker, komponist og forfatter fra Ledøje, Michael Vesterskov udgiver i denne uge.

Vi møder manden, der søger efter meningen med livet, en kvinde klædt i 14 sæt tøj uden på hinanden, en mistet ven, en sang, som forsvandt. Og vi møder ensomheden, og Carsten, hvis liv er blevet sådan, at glæden er blevet træt af at vente og har fundet andre græsgange, genboen, som taler med sin Volvo, manden, der samler på reklamer, kvinden, som ikke ville huskes for noget, præsten, politimester Krebs og Bingo fra dansebandet for ikke at tale om Søren Duelort.

Ind under huden

Michael Vesterskov ser, han ser igennem og beskriver livets absurditeter og personer, vi på en måde alle sammen kender. På sin helt egen nordjyske, stille, finurlige facon lader Michael Vesterskov os krybe ind under huden på personerne -­ ind til der, hvor livet også gør ondt.

Historieren er fyldt med humor, men taler samtidig til noget dybt i én – længsler, drømme, ensomhed og sårbarhed.
Michael Vesterskovs datter, foto-­ og billedkunstner, Frederikke Z. Vesterskov har bidraget med fotos, der på samme måde som historierne rummer både skønheden og livets mørke og melankoli.

’Duemanden og andre fortællinger’ udkommer den 20 april på Forlaget Westwood.

 

Faktaboks: Om Michael Vesterskov:

Initiativtager til bandet Westwood, der blev opløst i 1993. Siden har Michael Vesterskov udgivet 17 soloalbums.

Udover at holde foredrag og koncerter, har Michael Vesterskov desuden skrevet bøgerne ’I lænestolens dybe stille ro’ og ’En sangskrivers søgen efter det dybe smil’.

Sammen med sin kone skuespiller Marianne Mortensen har han udgivet tre albums samt skabt musikforestillingerne ’Det blå hotel’ og ’Vild Sjæl’.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *