22 timer uden elevator i handicapopgang
Debat Når elevatorerne ikke virker, har beboerne i Hedeparken 5 et stort problem.

Vi oplevede fredag den 13. april, at elevatorerne ikke virkede i knap 22 timer. Den ene elevator er under reparation og den anden gik i stykker, hvorefter der blev ringet efter en reparatør klokken 11.52.

Han dukkede op cirka klokken 17 og kørte igen med uforrettet sag cirka klokken 18.30, da han have fået en melding om en borger, der sad fast i en elevator i København. Dette blev prioriteret højere end de cirka 15 mennesker, der på det tidspunkt stadig ikke kunne komme op i deres lejligheder.

Det skal lige siges at nummer 5 er en handicapopgang, hvor der kun bor ældre, syge og handicappede mennesker. Nogle var kommet hjem fra dagcentre, jeg selv havde hentet min nyopererede mor og så videre.

Elevatorreparatøren kom igen cirka klokken 21, så der var stadig håb for os, der på dette tidspunkt havde ventet i over seks timer.

Den kvindelige vagt i centret skal have stor ros for hendes behjælpelighed med gentagne gange at ringe til Baldersbo og elevatorselskabet, samt med at følge nogle af beboerne, som havde både rollator og indkøb med, op af trappen – samt løbe op og hente livsvigtig medicin til dem som ventede.

Nogle af beboerne blev kørt til plejehjem, hvor de måtte overnatte, nogle blev kørt hjem til deres børn, men vi var stadig nogle der ventede.

Klokken 23 meldte reparatøren, at han ikke kunne lave elevatoren, og der ville først komme en anden reparatør næste formiddag.

Elevatoren kørte igen lørdag formiddag klokken 10.23. Det er meget utrygt at have forældre boende i en opgang, hvor man er meget afhængig af elevatorerne, og det så ikke bliver prioriteret højere, når de ikke virker.

Vi fik hele tiden fortalt, at der kun var én reparatør på vagt, men der må da have været flere, da den allerede blev fejlmeldt klokken 11.52.

Da vi ringede for at få hjælp igennem Baldersbos vagt, virkede det næsten som om han grinede lidt af hele situationen. Forkasteligt at det ikke bliver prioriteret højere, godt der ikke var brug for ambulancer eller andet lige den dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *