Unge ingeniørhjerner hjælper biblioteket
Pepper-og-Freja-280218-copy.jpg
En af DTU-eleverne, Freja, præsenterer sit eksamensprojekt: Pepper-robotten skal sammen med Coding Pirates lære børn at programmere. Det bliver muligt at opleve robotten i aktion på biblioteket flere gange i løbet af året. Foto: Privatfoto
samarbejde Diplomingeniørstuderende fra DTU har haft Ballerup Bibliotek under luppen og er kommet op med masser af idéer til nye tiltag.

Ballerup Kommunen vil gerne understøtte iværksætterlyst og samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, foreninger, fællesskaber og virksomheder.

På den måde kan virksomhederne og institutionerne få nye ideer, og elever og studerende får helt konkrete problemstillinger at arbejde med i undervisningsforløbet.

Ballerup Bibliotek er en af de institutioner, som har haft glæde af at samarbejde med et uddannelsessted. I februar har Ballerup Bibliotek været case-studie for en række studerende fra DTUs diplomingeniør-uddannelse.

De studerende har observeret medarbejdere og brugere på biblioteket, kortlagt og analyseret udfordringer og idéudviklet for at finde den bedste løsning på udfordringerne.

Fremlagde projekter

På biblioteket har de studerende blandt andet arbejdet med at koble Pepper-robotten med Coding Pirates i et projekt, hvor børn leger sig til at lære at programmere.

Andre har kigget på, hvordan biblioteket kan arbejde på at tiltrække flere unge brugere ved at satse på miljø og bæredygtighed, og en tredje gruppe har udviklet ideer til hvordan biblioteket kan være fysisk til stede rundt omkring i byrummet ved for eksempel festivaler og sociale arrangementer.

Onsdag den 28. februar fremlagde de unge studerende deres innovationsoplæg for deres vejledere på DTU og deres samarbejdspartnere på Ballerup Bibliotek.

»Det har været virkelig interessant at få friske øjne på de ting, vi arbejder med i det daglige. De studerende kommer med en masse gå-på-mod og sprudlende ideer, og det er superinteressant at se, hvordan de har arbejdet med vores udfordringer,« fortæller innovationsudvikler Thomas Sture Rasmussen fra Ballerup Bibliotek, som suppleres af faglig formidler Nina Horn:

»Noget af det sjove har været at få de studerendes ingeniør-tankegang til at møde vores hverdag her på biblioteket. Nu skal vi så til at kigge på, hvordan vi kan omsætte de studerendes ideer til gode for byens borgere og bibliotekets brugere.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *