Tøjeksperten rykker i centret
sylvest.jpg
Kenneth Sylvest flytter sin tøjbutik fra Centrumgaden til Ballerup Centret. »Jeg har haft rigtig mange gode år i Centrumgaden og jeg har sat stor pris på de mange kunder, som jeg har haft gennem årene. Jeg håber naturligvis, at de følger med ned i centret og at flere kommer til i de nye, moderne og lidt større lokaler. Men det er også vemodigt. Jeg havde egentlig troet, at jeg skulle pensioneres fra denne butik, fortæller han. Foto: privatfoto
Afsked Efter 30 år i Centrumgaden flytter Kenneth Sylvest sin forretning i Ballerup Centret. Det er med blandede følelser, at han rykker teltpælene op.

Når man har været en del af gadebilledet og handelen i Centrumgaden i 30 år, så kan man ikke bare slippe det hele uden at have et vist vemod. Sådan er det også for Kenneth Sylvest, der den 26. marts åbner sin nye butik Tøjeksperten Sylvest i Ballerup Centret. Dermed er en æra i Centrumgaden slut. Kenneth arbejder på at sælge ejendommen i Centrumgaden og rykker dermed en stor del af historien væk fra den engang så livlige handelsgade.

»Jeg har haft rigtig mange gode år i Centrumgaden og jeg har sat stor pris på de mange kunder, som jeg har haft gennem årene. Jeg håber naturligvis, at de følger med ned i centret og at flere kommer til i de nye, moderne og lidt større lokaler. Men det er også vemodigt. Jeg havde egentlig troet, at jeg skulle pensioneres fra denne butik. Men jeg er en del af en kapitalkæde, og de vil helst have deres butikker i centre, så da der opstod en mulighed for at flytte ind i centret, var det sådan det blev,« siger Kenneth Sylvest.

Men han kan samtidig se, at fremtiden for gaden er anderledes end den var for 10 år siden.

Gade med oplevelser

»Jeg kan godt se tendensen, at Centrumgaden ikke bliver en handelsgade fremover. Det bliver en oplevelsesgade, hvor man skal satse på andre oplevelser end handel. Det bliver koncentreret i centret. Så på den baggrund giver det også mening at flytte min butik derned,« siger Kenneth Sylvest, som stadig vil være tilknyttet handelsforeningen, dog kun som en slags konsulent.

»Jeg har jo opbygget en stort netværk og derfor vil jeg stadig hjælpe til i handelsforeningen. Jeg er også sikker på, at jeg stadig vil komme i gaden, for det har være en del af mit liv i alle årene. Så man vi nok stadig se mig hernede, selvom min butik er flyttet,« siger Kenneth Sylvest, som håber at hans butik vil kunne komplementere tøjudvalget i centret.

»Vi har mange kunder, som kommer til os, fordi vi har noget, de andre ikke har. Så nu bliver udvalget endnu større i Ballerup Centret,« understreger Kenneth Sylvest, som håber at der kommer en mere klar retning for Centrumgaden.

Manglende opbakning

»Mange butikker ønsker ikke at deltage i fælles aktiviteter og vil ikke være medlemmer af handelsforeningen, og det nye banegårdsprojekt er måske nok godt for byen og fortætningen af bymidten, men det får ikke den store indflydelse på handelslivet. Vi har siddet med til mange møder med Ballerup Kommune og har oplevet, hvordan der er blevet fremlagt forkromede planer, som ikke er blevet til noget. Resultatet er en nedslidt gågade. Jeg synes dog, at det er blevet bedre og at der er kommet en del aktiviteter på Kirketorvet. Så derfor håber jeg, at man nu finder en ny retning til Centrumgaden fremover,« siger Kenneth Sylvest, som endnu ikke ved, hvem der flytter ind i lokalerne.

»Men det bliver ikke et madsted, selvom det er dem, som spørger for tiden. Dem er der rigeligt af, så det skal være noget nyt og attraktivt,« siger han.

Alle medarbejdere fra den nuværende butik flytter også med i de nye lokaler og de vil alle arbejde for at komme rigtig på plads i løbet af april måned.

Man kan i øvrigt opleve Kenneth Sylvest i gågaden som sit alter ego: Elvis, hvor han sammen med et seks-mands band og korpiger giver koncert på Kirketorvet den 1. juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *