Talenter i spil på Borupgaard
Boag-Rasmus-1-copy.jpg
En af Borupgaards tidligere elever, Rasmus E. Jonasen, fortalte om sin zigzaggede vej fra gymnasiet til jurastudiet. Foto: privatfoto
Uddannelse Borupgaard Gymnasium holdt forrige mandag ’TalentSummit’ med oplæg fra to vidt forskellige talenter og overrækkelse af årets talentpris.

Det er blevet en fast tradition på det lokale gymnasium, at afholde en årlig temadag ’TalentSummit’, hvor der inviteres talenter udefra som kommer med spændende og inspirerende oplæg om deres talenter – og hvordan de arbejder med dem.

Mandag i sidste uge havde gymnasiet således besøg af to meget forskellige talenter – en jurastuderende, tidligere Boag-elev og en professionel musiker, der begge gav deres bud på, hvordan man kan sætte sit talent i spil.

To spændende oplæg

Første oplæg var fra organist og kantor ved Holmens kirke og Christiansborg Slotskirke, Jakob Stevns-Lorentzen.

Han fortalte om tiden fra han var helt ung og som 11-årig blev Danmarks absolut yngste organist, frem til hans tid på konservatoriet, hvor han gik direkte eksamen og så hurtigt videre til Paris, hvor han på rekordtid tog den mest prestigefyldte orgeluddannelse man kan få.

Det var en historie med både mange sjove vinkler og oplevelser, men også en historie, som viste, hvor krævende det er at følge sit talent og at intet – på nær lommeuld – kommer af sig selv.

Et af Jakobs gode råd til Borupgaards dygtige talenter var at følge sportstøjs-producenten Nike’s slogan “Just Do It” – men gør dig umage, vær ydmyg og arbejd hårdt, tilføjede han.

Det næste oplæg kom fra tidligere Boag elev Rasmus E. Jonasen, som fortalte om sin vej til jurastudiet på Københavns Universitet. Rasmus’ pointe var, at tiden efter gymnasiet ofte er zigzagget og fyldt med uforudsete forhindringer og udfordringer. Det er ved at finde vej gennem denne labyrint, at man får mulighed for at sætte sit talent i spil – som Rasmus har gjort.

Årets BoagTalent

Sidste men ikke mindst skulle årets talentpris overrækkes til en elev, der har gjort sig særligt godt bemærket indenfor sit felt.

Dette stod rektor Thomas Jørgensen for, og årets pris gik til Lærke Maria Schmidt fra 3.y, som gennem to år har kvalificeret sig til semifinale og finale i Biologi Olympiaden.

Thomas fortalte, at han hyppigt – blandt andet på ledelseskurser – fik fortalt, hvor vigtig viden indenfor biologi og bioteknologi er. Fag der både kan og skal løse mange af de store problemer verden står overfor lige nu.

»Derfor er det super godt at vi på Borupgaard er så gode til biologi – og derfor er det oplagt at Lærke skal have årets talentpris,« sagde han blandt andet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *