Svar om pædagoglønninger
Debat Som svar på Lena German Steffensens læserbrev den 27. februar vil jeg gerne forklare, hvorfor vi har opsagt forhåndsaftalerne på BUPL’s område. Allerførst vil jeg dog gerne anerkende, at alle ansatte i Ballerup Kommune hver dag leverer en stor og vigtig indsats, som sikrer kommunens borgere en god service af høj kvalitet.

Baggrunden for opsigelsen af forhåndsaftalerne på pædagogområdet og på en række andre fagområder er, at Ballerup Kommune i dag betaler sine ansatte en højere gennemsnitsløn end nabokommunerne.

Som kommune er vi i en tid, hvor hver en krone skal vendes. Det skyldes ændringer i demografien og det stigende antal ældre, som stiller nye krav til kommunens serviceydelser og økonomi. Derfor er vi nødt til at se grundigt på alle muligheder. Det gælder også løn, som udgør en stor del af kommunens samlede udgifter.

På den baggrund har vi valgt at kigge nærmere på alle de faggrupper, som har en højere gennemsnitsløn end de tilsvarende faggrupper i nabokommunerne. Det er blandt andre pædagogerne, som i Ballerup Kommune har nogle af landets højeste lønninger sammenlignet med pædagoger i andre kommuner.

På pædagogområdet i Ballerup Kommune findes der i dag mange lokale aftaler, som havde en funktion i den gamle distriktstruktur. Når vi opsiger alle de lokale aftaler og begynder forfra, får vi mulighed for at skabe en ny, gennemsigtig og mere retfærdig lønstruktur på tværs af alle daginstitutioner, der passer til den nye distriktstruktur.

Til slut vil jeg nævne, at borgmesterens løn er besluttet i Folketinget, så den har vi som kommune ikke mulighed for at bringe i spil i vores arbejde med Ballerups økonomi.

1 kommentar om “Svar om pædagoglønninger”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  At borgmesterens gigantiske lønforhøjelse på over 31 procent er besluttet af folketinget, kan kun betragtes som et slags kammerateri, for at afværge en kommende kritik og forbløffelse, fra skatteyderne side.

  En sådan enorm lønforhøjelse er kort og godt noget svineri.
  Og vil så absolut bevirke at lønmodtagerne på kommunens institutioner IKKE vil finde sig i denne ammestuesnak om at de er for højt lønnede.

  Når han kan få i pose og sæk m.m.
  Kan vi vel også, syntes at nu at være mantraet hos lønmodtagerne.

  Og nu venter vi så blot på at de faglige organisationer tager denne enorme lønforhøjelse til Borgmesteren til efterretning, og står fast på deres krav om mere, langt mere guld i posen til lønslaverne ude i samfundet.

  Det er en varm tid vi går i møde.
  Mega varmt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *