Strejke – hvorfor det?
Debat I virkeligheden handler det jo ikke kun om løn. Men lønnen er det håndfaste bevis på arbejdsgiverens, her KL’s, anerkendelse af sine medarbejdere.

I dette tilfælde handler det tillige om en udligning af historisk uretfærdige lønsatser for omsorgsfagene.

Det handler om vore børns, unges og ældres trivsel, udvikling, læring og identitetsdannelse. Om det Danmark vi ønsker for nutiden og i den mulige fremtid.

Vi ønsker et velfærdssamfund præget af solidaritet, demokrati, empati og bæredygtige vilkår for de professioner, der hver dag sikrer individets hverdag, uddannelse og udvikling af vores fælles Danmark.

Så jo, vi kæmper for anerkendelsen og værdien af vores indsats som lærere, pædagoger og lignende. Men vi kæmper også for et mere empatisk samfund, hvor støtten fra fællesskabet til individet prioriteres højere, end hvad den styrende og kortsigtede politiske og økonomiske prioritering betyder for regnearket nu og her.

Fordi vi tror på, at alle mennesker er indsatsen værd. At den langsigtede og forebyggende pædagogiske og socialfaglige indsats gør en mærkbar og positiv forskel.

Kære forældre. Det ønsker vi jeres opbakning til. At sikre velfærden for fremtidens Danmark. For jeres børns fremtid og tryghed. Sig det højt. Til familie, venner og kollegaer.

Velfærdssamfundet og dets professioner er det hele værd. Til alle danske borgeres bedste.

1 kommentar om “Strejke – hvorfor det?”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Daniel.

  Det syntes som om i kæmper for alt muligt mellem himmel og jord.

  Hvorfor ikke blot nøjes med: mere i løn og bedre arbejdsforhold.
  Som jeg syntes i har fortjent så rigeligt.

  PS.

  God kamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *